Poznati australijski glumac i pjevač preminuo u 35. godini

0
Radiosarajevo.ba
Poznati australijski glumac i pjevač preminuo u 35. godini
Foto: Instagram / Johnny Ruffo

Johnny Ruffo, zvijezda serije Home and away, preminuo je nakon duge borbe s teškom bolešću.

Glumac i pjevač australijskog porijekla izgubio je bitku s tumorom mozga, a samo prošle godine u jednom intervjuu zakleo se da će biti živ za Božić.

Ruffo je preminuo jutros u bolnici u Sidneyju, okružen porodicom i djevojkom.

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Vijest je objavljena na njegovoj zvaničnoj Instagram stranici, uz saopćenje.

"Teškog srca smo danas rekli posljednje zbog voljenom Johhnyju. Okružen devojkom Tahnee i porodicom, Johnny je otišao mirno uz potporu medicinskog osoblja. Bio je veoma talentovan, šarmantan i ponekad šaljiv momak", navodi se u saopćenju i dodaje:

"Bio je veoma odlučan, i imao je snažnu volju, borio se do kraja koliko god je mogao. Tako lijepa duša koja je imala toliko da pruži. Svi te volimo Johnny i sjećat ćemo te se po radosti koju si nam donosio u život. Počivaj u miru."

Johnnyju je dijagnostikovan tumor mozga nakon što je otišao kod ljekara zbog jakih migrena. U augustu iste godine hitno je hospitalizovan, kada mu je uklonjen tumor na mozgu iz prednjeg režnja od 7cm, nakon čega je bio podvrgnut hemoterapiji i radiologiji. Glumac je obavještavao javnost kroz šta prolazi, pa čak objavljivao slike iz bolnice na Instagramu.

U novembru 2020. saznao je da se bolest vratila, a u augustu 2022. potvrdio da je ona terminalna, i rekao da se plaši kako će to njegova djevojka podnijeti. Poslednja želja mu je tada bila da doživi još jedan Božić, što se i dogodilo prošle godine.

Johnny je osvojio fanove učešćem na X factoru Australija, gdje je završio kao finalista 2011. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije