Preminuo glumac Paul Reubens: Godinama vodio bitku s opakom bolešću

0
Radiosarajevo.ba
Preminuo glumac Paul Reubens: Godinama vodio bitku s opakom bolešću
Foto: IMDB / Paul Reubens

Paul Reubens, slavni glumac koji je postao poznat po ulozi Pee-wee Hermana, preminuo je u 70. godini života.

Tužne vijesti su objavljene na službenoj Instagram stranici glumca uz izjavu koja glasi: "Jučer smo se oprostili od Paula Reubensa, ikoničnog američkog glumca, komičara, pisca i producenta čiji je voljeni lik Pee-wee Herman oduševljavao generacije djece i odraslih svojom pozitivnošću, razigranošću i vjerom u važnost dobrote".

U izjavi se također potvrdilo da je uzrok njegove smrti bila bolest - rak.

Bihać jutros topliji od Neuma: Danas sunčano i do 26 stepeni - evo kad dolazi promjena vremena

Bihać jutros topliji od Neuma: Danas sunčano i do 26 stepeni - evo kad dolazi promjena vremena

Dalje se navodi: "Paul je hrabro i privatno godinama vodio bitku s rakom s njegovom prepoznatljivom upornošću i duhovitošću. Talentiran i produktivan, zauvijek će živjeti u komičkom panteonu i u našim srcima kao dragocjeni prijatelj i čovjek nevjerojatnog karaktera i darežljivosti duha".

Reubens i njegov lik Pee-wee Herman postali su slavni osamdesetih godina prošlog stoljeća s subverzivnom i često potpuno bizarnom TV emisijom pod nazivom Pee-wee's Playhouse koja se emitirala od 1986. do 1990. godine. Reubens se često vraćao liku - poznatom po neobičnom smijehu i čudnom odijevanju - u godinama koje su slijedile, snimivši nekoliko filmova.

Njegov najnoviji trud - nakon dugog vremena - bio je film Pee-wee's Big Holiday iz 2016. godine, koji je bio objavljen na Netflixu.

Reubens je također imao priliku igrati lik na Broadwayu, što je snimljeno za HBO.

Predstava The Pee-wee Herman Show donijela mu je nominaciju za nagradu Emmy za izuzetni varijetetski, muzički ili komički specijal.

No, djetinjasti komični lik nije bio jedina uloga koju je Reubens igrao tokom godina, pokazavši svoje glumačke sposobnosti u nekoliko značajnih TV programa kao što su DC's Legends of Tomorrow, Gotham i The Blacklist.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije