Preminula Catherine Spaak, jedna od najljepših italijanskih glumica

0
Radiosarajevo.ba
Preminula Catherine Spaak, jedna od najljepših italijanskih glumica
Foto: topwhich.com / Catherine Spaak

Catherine Spaak, jedna od najljepših i najpopularnijih glumica na italijanskoj i međunarodnoj filmskoj sceni, pjevačica i TV voditeljica, preminula je u 78. godini života.

Spaak je umrla u nedjelju u bolnici u Rimu nakon što se neko vrijeme borila za ozdravljenje. Prije dvije godine dobila je izljev krvi u mozak koji je ostavio traga na njenom zdravstvenom stanju. Spaak se proslavila šezdesetih i sedamdesetih godina.

Na filmu je debitirala sa samo 15 godina i to ulogom buntovne tinejdžerice u filmu 'Nježne prevare' (Dolci inganni) redatelja Alberta Lattuada. Uloge je ostvarila i u filmovima Pretjecanja (Sorpassi) Dina Risija s Vittoriom Gassmanom i Jeanom-Louisem Trintignantom, ali i u Brancaleoneovoj vojsci (Armata Brancaleone) Marija Monicellija. 

Rezolucija o Srebrenici ima podršku u Ujedinjenim narodima, evo koje države su protiv

Rezolucija o Srebrenici ima podršku u Ujedinjenim narodima, evo koje države su protiv

Catherine je tokom godina osvojila i male ekrane. Osamdesetih je bila voditeljica TV programa 'Forum' i prije svega zaštitno lice 'Harema' i 'Carosella', a proslavila se i sudjelovanjem u sapunici 'Un posto al sole', TV seriji 'Un medico in famiglia 8' i zabavnoj emisiji 'Ples sa zvijezdama' 2007. godine, piše Večernji.hr.

I njen privatan život bio je poprilično zanimljiv. Udavala se četiri puta. Prvi put u bračnu luku uplovila je šezdesetih godina s Fabriziom Capuccijem, kojeg je upoznala na snimanju filma 'Luda želja' i s kojim je dobila kćer Sabrinu. Od 1972. do 1979. bila je udana za Johnnyja Dorellija s kojim je dobila još jednog sina Gabrielea. S arhitektom Danieleom Reyem treći je put izmijenila bračne zavjete, a u braku su bili od 1993. do 2010.

Tri godine nakon razvoda udala se za Vladimira Tusellija kojeg je napustila 2020. godine, piše Rai News. Catherine nije bila jedina poznata članica svoje obitelji. Njezin stric Paul-Henri Spaak bio je u više navrata predsjednik belgijske vlade, a zatim i glavni sekretar NATO-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije