Preminula glumica koju pamtimo po ulozi TV majke Jerryja Seinfelda

0
Radiosarajevo.ba
Preminula glumica koju pamtimo po ulozi TV majke Jerryja Seinfelda
Foto: Youtube/TBS / Liz Sheridan u seriji Seinfeld

Preminula je glumica Liz Sheridan, najpoznatija po ulozi majke Jerryja Seinfelda Helen u seriji Seinfeld. Imala je 93 godine.

Njena dugogodišnja prijateljica i glasnogovornica Amanda Hendon potvrdila je smrt. Sheridan je umrla prirodnom smrću u snu oko 2:30 ujutro, svega nekoliko dana nakon što je proslavila 93. rođendan.

Rođena je 10. aprila 1929. u New Yorku. Bila je kći koncertne pjevačice Elizabeth Poole-Jones i pijanista Franka Sheridana. Na glumačku scenu probila se ulogom gospođe Ochmonek, radoznale susjede u seriji Alien Life Form, u kojoj je glumila od 1986. do 1990. godine, piše Index

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Njena najzapaženija uloga je ona u Seinfeldu, gdje je glumila Helen, Jerryjevu majku. Pojavila se u svih devet sezona.

Liz je u bogatoj glumačkoj karijeri u Hollywoodu igrala u mnogim filmovima i serijama. Prije dolaska na male ekrane glumica je tokom 1970-ih bila na Broadwayu te se pojavila uz bok Meryl Streep i Christopheru Lloydu u mjuziklu Happy End.

Glumica se jednom udavala. Od 1985. godine bila je u braku s Williamom Daleom Walesom. Bili su zajedno sve do njegove smrti 2003. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije