Prelijepa Sarajka oduševila Hollywood, a sada i SFF: 'Leonardo Di Caprio mi je promijenio život'

7
Radiosarajevo.ba
Prelijepa Sarajka oduševila Hollywood, a sada i SFF: 'Leonardo Di Caprio mi je promijenio život'
Foto: Instagram / Dajana Gudić

Dajana Gudić, američka glumica bosanskog porijekla, rođena je u Sarajevu, a već sa 15 godina otisnula se u svijet modelinga i glume.

Trenutno živi u Los Angelesu i jedna od rijetkih glumica sa naših prostora, koja iza sebe ima nekoliko glumačkih uloga u Hollywoodu i uspješan producentski posao.

Prve velike korake premaa Hollywoodu napravila je još kao tinejdžerka kada je rodnu Bosnu i Hercegovinu iznenada napustila i zbog školovanja i karijere ostavila i porodicu i prijatelje.

UEFA | Težak poraz Zrinjskog u prvom meču u Portugalu: Revanš će biti (ne)moguća misija

UEFA | Težak poraz Zrinjskog u prvom meču u Portugalu: Revanš će biti (ne)moguća misija

Period razdvajanja od roditelja joj je teško pao, pogotovo što je ostavila majku zarad školovanja.

Ovih dana Dajana boravi u Sarajevu gdje uživa na 30. Sarajevo Film Festivalu.

Opisala je svoj život u Americi...

"Nakon pet dana življenja u Los Angelesu upoznala sam Leonarda Di Caprija i preko njega još mnoge poznate ljude koji su mi kasnije pomogli i sa kojima sam radila mnoge projekte.

Taj krug poznatih ličnosti u Los Angelesu je jako mali i kad vide da nisi fan, da ih ne slikaš, prihvate te i postaneš dio njihove grupe“, kazala je Dajana Gudić.

Ova diplomirana novinarka danas je uspješna u svijetu filma u Americi, a druži se sa Leonardom Di Caprijem, Cher, Evom Longorijom i rado posjećuje zabave na koje dolaze Beyonce, Rihanna i drugi.

Na Instagramu je prati preko 700.000 ljudi i jedna je od holivudskih glumica na čiji izgled rijetko ko ostane ravnodušan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije