Zala Đurić, kćerka poznatog bh. glumca: 'Za Slovence sam Bosanka'

10
Radiosarajevo.ba
Zala Đurić, kćerka poznatog bh. glumca: 'Za Slovence sam Bosanka'
Foto: Screenshot / Instagram / Zala Đurić

Zala Đurić plijeni pažnju svojim talentom za mnoge stvari - osim pjevanja i glume, voli modu te modni dizajn, kao i uređenje interijera, a dokazala se i kao spisateljica.

Završila je prestižnu glumačku školu HB Studio u New Yorku te je svoje znanje pokazala u ulogama u dječjem filmu Kapa, potom u ratnoj drami Šesti autobus te filmovima Dedek gre na jug, Traktor, ljubav i rokenrol, Nika i Kajmak i marmelada.

Piše predstavu, a može se očekivati i njena nova zbirka poezije. Posao je, kako je ranije izjavila, hrani. Nenametljivo je lijepa, zarazno je zadovoljna, a kako stvari stoje, o njoj ćemo itekako slušati jer blista i na sceni i izvan nje, piše tportal.

Nevrijeme u Crnoj Gori: Radnik stradao na kranu, a druga osoba poginula od udara groma

Nevrijeme u Crnoj Gori: Radnik stradao na kranu, a druga osoba poginula od udara groma

"Privatno se, kao i Mia, volim takmičiti u sportu i različitim igricama, ali za razliku od nje, ne i u životu. Nisam toliko ambiciozna. Opuštenija sam", kazala je Zala.

Kako je uspjela prikriti svoj slovensko-bosanski naglasak u seriji?

"Mislite da sam uspjela? Hvala! Tokom snimanja filma i serije Šesti autobus, živjela sam u Zagrebu. I sad često dolazim u Zagreb, tako da mi za ulogu nije teško skinuti taj naglasak. Na setu serije Skriveno u raju moj je profesor bio kolega Matino Antunović. Ali u privatnom životu govorim neki jugoslavenski miks.

Prošli put kad sam bila u Sarajevu nana mi je rekla da imam hrvatski naglasak, kad sam u Hrvatskoj, svi mi kažu da imam slovenski naglasak, a za Slovence sam Bosanka, naravno. Ne znam čija sam. Ali znam da sam naša", rekla je Zala.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije