Slavni koji ne vole voziti: Neko se plaši nesreće, a nekome automobili služe samo za slikanje

0
Radiosarajevo.ba
Slavni koji ne vole voziti: Neko se plaši nesreće, a nekome automobili služe samo za slikanje
Foto: Wikipedia / Javier Bardem

Uprkos pristupu najpoželjnijim vozilima na tržištu, veliki broj poznatih i slavnih ili ne želi ili ne zna voziti, a razlozi zašto variraju od zvijezde do zvijezde.

Mnogi od nas se plaše letenja, ali ne i zvijezda filma No Country for Old Men, Javier Bardem. U njemačkim novinama Berlin Zeitung on navodi: "Moja najveća noćna mora je umrijeti u saobraćajnoj nesreći. Zato ne sjedam za volan. To radim samo u filmovima."

A, što se tiče epskih scena potjere u filmovima, on se našalio: "Lako je pred kamerama, tu vam očiste sve puteve. Moj posao je samo da vozim pravo, a ako se nađe krivina? Gotov sam."

Cijene u Neumu veće za 10-15 posto, trenutna popunjenost hotela na 70 posto

Cijene u Neumu veće za 10-15 posto, trenutna popunjenost hotela na 70 posto

Međutim, Javier nije jedini. Američka pjevačica Christina Aguilera se također požalila: "Ja sam prestrašena vožnjom, naročito kroz Los Angeles. Paparazzi su svuda, još samo treba da pregazim jednog."

Drugi jednostavno ne žele voziti. Mariah Carey je pitala zašto bi ona vozila kada ima šofera, a Barbara Streisand priznaje da je položila vozački tek nakon trećeg pokušaja. Ona tvrdi da je vožnja ne čini nervoznom, nego da jednostavno ne uživa u njoj. 

Cardi B kaže da njena impresivna kolekcija automobila ne služi za vožnju, nego za slikanje te da još uvijek ne posjeduje vozačku dozvolu.

Tina Fey, američka glumica i komičarka, je također priznala da je pustila da joj vozačka dozvola istekne i da nikad nije ni pomislila da je obnovi. Na Comedians in Cars Getting Coffee govori Jerryju Seinfeldu da se jedva sjeća kako da vozi. 

Također, 2019. godine, ikona Whoopi Goldberg je morala odustati od vožnje zbog problema s vidom. Od tada se oslanja na svog ličnog vozača i osjeća se puno sigurnije u automobilu. 

Spisateljica J.K. Rowling također priznaje: "Užasna sam u orijentaciji u prostoru te imam labilno razumijevanje stvarnosti. Najbolje je za sve da se držim podalje od volana."

Daniel Radcliffe, zvijezda njene franšize Harry Potter, kaže da posjeduje vozačku dozvolu, ali jednostavno ne voli da vozi. On čak navodi da je ponekad nepotrebno imati auto u gradovima poput New Yorka ili Londona.

Glumica Bella Thorne nerado vozi nakon što je izgubila oca u saobraćajnoj nesreći, a Quincy Jones također kaže da nakon tragičnog gubitka u djetinjstvu osjeća nelagodu pri vožnji. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije