Poznata TV voditeljica saznala da ima rak dojke

0
Radiosarajevo.ba
Poznata TV voditeljica saznala da ima rak dojke
Twitter / Julia Bradbury

Popularna voditeljica sa BBC-a Julia Bradbury (51) otkrila je užasavajuću istinu da boluje od karcinoma dojke.

Ona je govorila o svojim najtežim momentima, pa je kao najstrašniji navela trenutak kada je morala svojoj djeci da saopšti da se odlučila na operaciju na kojoj će joj kancer biti odstranjen, ali i dojka.

"Najstrašnije mi je bilo kada me je kćerka pitala da li će moći i dalje da me grli", rekla je Julia, pa dodala da se dovoljno informirala o proceduri kojoj će biti podvrgnuta, piše The Guardian.

SIPA objavila nove informacije o akciji 'Black Tie 2': Otkrili koliko su novca 'blokirali' u bankama

SIPA objavila nove informacije o akciji 'Black Tie 2': Otkrili koliko su novca 'blokirali' u bankama

Kada se voditeljica nedavno pojavila na jednoj manifestaciji, odabrala je srebrnu haljinu otvorenog dekoltea, a za to je imala dobar razlog.

"Time sam se oprostila sa tijelom u kojem sam do sada živjela, to je bio moj način", rekla je ona, pa dodala: Ne postoji način da budete spremni na te riječi. Kada čujete riječ - rak, vaš mozak bukvalno eksplodira. Surova činjenica kod ljudskih bića je ta, što mi, za razliku od ostalih živih bića na planeti, zbog svoje svijesti, znamo kada ćemo umrijeti i uglavnom kada to saznamo, ne možemo to spriječiti. Svi mi zamišljamo kako mirno živimo i zamišljamo lijepu budućnost da dočekamo unuke i lijepo ostarimo, ali kada čujete riječ - rak, užasne misli vam prolaze kroz glavu, a stravična smrt je sve o čemu razmišljate. To je realnost", iskrena je Julia.

Ona je dodala da je operacija zakazana za mjesec.

"Radila sam redovnu kontrolu testirana na mamografu kada je doktor jako uzdahnuo. Pitala sam ga  u čemu je problem, a on mi je pokazao crnu sjenku na snimku moje dojke i rekao - može biti rak. Djelovao mi je zabrinuto, a onda mi pokazao šta vidi", priča Julia. 

Kada su stigli rezultati saopšteno joj je da je tumor vidljiv i da ima šest centimetara.

"Mastektomija jeste ozbiljna procedura, ali ako je to način da budem uz svoju djecu i gledam ih kako rastu, onda nije problem", rekla je Julia Bradbury koja ima sina i bliznakinje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije