Poznata pjevačica bori se s bolešću: "Nakon koncerta više nisam mogla hodati"

0
Radiosarajevo.ba
Poznata pjevačica bori se s bolešću: "Nakon koncerta više nisam mogla hodati"
Foto: Društvene mreže / Kesha

Američka pjevačica Kesha kaže da je ove godine "skoro umrla" nakon što se je susrela s ozbiljnom zdravstvenom dijagnozom. Naime, 36-godišnja pop zvijezda u intervjuu za časopis Self otkrila je da joj je prošle godine dijagnostifikovana autoimuna bolest CVID (obična varijabilna imunodeficijencija).

CVID pogađa između 25.000 i 50.000 ljudi širom svijeta i može uzrokovati da imunološki sistem pogrešno napada zdrave dijelove tijela. Kesha je izjavila da je "skoro umrla u januaru".

Kesha je prošle godine zamrzla svoje jajne ćelije, a nakon koncerta na Bahamima, za doček Nove godine, pjevačica je oboljela i više nije mogla hodati.

Majke Srebrenice: Zahvalne smo našim susjedima Hrvatima, hvala vam prijatelji!

Majke Srebrenice: Zahvalne smo našim susjedima Hrvatima, hvala vam prijatelji!

Hitno je prevezena u bolnicu gdje su otkrili neuobičajenu, ali poprilično ozbiljnu komplikaciju iz postupka zamrzavanja jajnih ćelija, a ta komplikacija vjerovatno je bila povezana s njenim oslabljenim imunološkim sistemom. Kesha je zatim prebačena u bolnicu u Miamiju gdje je provela devet dana oporavljajući se.

Pjevačica je također govorila o važnosti spavanja nakon što je saznala za svoju dijagnozu CVID-a. Rekla je da je godinama uzimala san zdravo za gotovo, ali sada shvata koliko je važan za njeno zdravlje.

Istaknula je i važnost brige o reproduktivnom zdravlju te podržala sve koji preuzimaju odgovornost za vlastito tijelo.

Podsjetimo se, Kesha se je proslavila prije više od desetljeća s hit albumima Animal (2010.) i Rainbow (2017.), dok je njen najnoviji album, Gag Order, objavljen je u maju. Kritike su pozitivne, a mnogi smatraju da je Kesha tek započela uzbudljivi drugi dio svoje karijere.

Nakon dijagnoze CVID-a, Kesha je odlučila dijagnozu zadržati privatnom sve do sada jer priznaje, željela je zadržati imidž zabavne djevojke slobodnog duha, piše Gloria.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije