Poklon od kraljice: Meghan i Harry dobili vlastitu kuću

Radiosarajevo.ba
Poklon od kraljice: Meghan i Harry dobili vlastitu kuću
Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa, Harry (33) i Meghan (36), za vjenčani poklon od kraljice Elizabethe II (92) dobili su kuću. Sama kuća, naziva Adelaide, nalazi se u blizini Buckinghamske palače, tačnije u dvorištu površine 2,5 kvadratnih metara.

Kuća je prvobitno izgrađena za kraljicu Adelaide, ženu kralja Williama IV još davne 1831. godine. Od tada su je mnogi članovi kraljevske porodice i njihovi prijatelji često koristili, a 2015. je renovirana. Glavna spavaća soba navodno ima plafon prekriven pozlaćenim dupinima i mramorni kamin u grčko-egipatskom stilu.

Bračni par će moći provoditi vrijeme u miru svojeg novog doma, a imat će i vlastiti parkić te čak sedam ulaza i izlaza na kraljevskom imanju. Ipak, Harry i Meghan neće biti vlasnici kuće, kao Kate (36) i William (36) koji su ponosni vlasnici kuće po imenu Anmer Hall. 

Naime, kuća Adelaide nije u privatnom vlasništvu, već je u vlasništvu "krune", što znači da Meghan i Harry zapravo nemaju vlastiti dom. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije