Meghan Markle i princ Harry više se u javnosti ne drže za ruke

Radiosarajevo.ba
Meghan Markle i princ Harry više se u javnosti ne drže za ruke
Foto: Profimedia / Meghan Markle i princ Harry više se u javnosti ne drže za ruke
Iako se, otkako su službeno objavili da su u vezi, a potom i nakon zaruka, nisu stidjeli iskazivati emocije u javnosti i držati se za ruke, vojvoda i vojvotkinja od Sussexa u posljednje vrijeme to izbjegavaju.

Kako otkrivaju stručnjaci za kraljevsku porodicu, otkako su princ Harry i Meghan Markle postali supružnici, prestali su s držanjem za ruke na službenim događanjima.

William Hanson, stručnjak za kraljevsku porodicu i pravila ponašanja, objašnjava kako iako nema nekog službenog kraljevskog protokola ili zakona koji bi branio držanje za ruke u javnosti, za članove kraljevske porodice, čini se kako su vojvoda i vojvotkinja od Sussexa s vjenčanjem to počeli izbjegavati jer se i sama Meghan Makle počela osjećati sigurnije u svojoj novoj ulozi.

"Princ Harry je vjerojatno osjetio kako više ne mora u javnosti čvrsto držati Meghan za ruku, jer je ona sada, u svojoj novoj ulozi, postala samouvjerenija i sigurnija u sve, stoga joj treba puno manje psihičke i fizičke potpore od njezinog supruga. Javno iskazivanje osjećaja, koje uključuje i držanje za ruke, prihvatljivo je kada je riječ o privatnim izlascima i slično, no kada su u javnosti na događanjima, Harry i Meghan zapravo u službenoj posjeti, stoga ono zahtijeva i profesionalno ponašanje", smatra Hanson.

Princ Harry i Meghan Markle prvi su puta snimljeni u javnosti bez iskazivanja osjećaja i držanja za ruke proše sedmice tokom primanja održanog u Buckinghamskoj palači.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije