Evo kako danas izgleda djevojčica pjegavog lica Pipi Duga Čarapa

1
Radiosarajevo.ba
Evo kako danas izgleda djevojčica pjegavog lica Pipi Duga Čarapa
Foto: Prtscr/Dnevnik.hr / Pipi Duga Čarapa

Prošlo je više od 50 godina otkako je svijet i na malim ekranima osvojila djevojčica pjegastog lica i narandžaste kose u pletenicama, koja se nije odvajala od svog majmunčića i konja s kojima je proživjela brojne avanture.

Naravno, riječ je o filmovima i serijalu "Pipi Duga Čarapa" koju je bila utjelovila švedska glumica i pjevačica Inger Nilsson koja danas ima 61 godinu, a svijet glume je odavno napustila.

Danas se bavi administrativnim poslom, radi kao sekretarica u Stockholmu, a nakon uloge koja joj je donijela svjetsku slavu prihvatila je tek nekoliko manjih uloga.

Među posljednjima koje je snimila je ona u njemačkoj seriji "Der Kommissar und das Meer" 2007. godine, a pojavila se u filmovima "Gripsholm", "Black Circle" i "The Here After", piše dnevnik.hr.

Iako je od snimanja Pipi Duge Čarape prošla 51 godina, Ingrid i dalje ima svoj prepoznatljiv osmijeh i pjegicama posuto lice koje starije generacije jako dobro pamte i lako ih prepoznaju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije