Pogledajte dobro fotografije: Da li je ovo glumac Keanu Reeves ili neko drugi?

1
AA
Pogledajte dobro fotografije: Da li je ovo glumac Keanu Reeves ili neko drugi?
Foto: Anadolija / Omer Aslan

U srcu Konye, domu poznatog pjesnika i sufijskog filozofa Mevlane Jalaluddina Rumija, Omer Aslan, 39-godišnji nastavnik fizičkog vaspitanja, postao je neočekivana lokalna senzacija zbog svoje nevjerovatne sličnosti s holivudskom zvijezdom Keanuom Reevesom, poznatim po igranju uloge kultnog lika John Wick.

Aslan, koji predaje u školi u Karamanu, dijeli s drugima jedinstveni šarm Konye, pričajući o njenoj kulturi, ukusima i vrijednostima s autentičnim lokalnim naglaskom.

Aslanovo upozavanje sa slavom počelo je 2021. godine u Istanbulu, gdje je boraveći na Eminonu privukao pažnju prolaznika koji su se željeli fotografisati s njim. Njegova upečatljiva sličnost s John Wickom privukla je pažnju i iranskog režisera na obližnjem filmskom setu, što je navelo Aslana da proučava poznati filmski lik.

Protesti u Australiji zbog nasilja nad ženama: Traži se proglašenje nacionalne vanredne situacije

Protesti u Australiji zbog nasilja nad ženama: Traži se proglašenje nacionalne vanredne situacije

Postepeno prihvatajući svoju sličnost a glumcem, Aslan je promijenio stil kako bi još više sličio Wicku.

U svom mjestu ga često nazivaju "Konyin John Wick", a svoju novostečenu slavu je iskoristio da kreira sadržaj koji prikazuje vrijednosti ne samo Konye, već i Karamana i raznih gradova koje povremeno posjećuje.

Keanu Reeves na izložbu došao s djevojkom Alexandrom Grant, nisu krili emocije pred kamerama

Keanu Reeves na izložbu došao s djevojkom Alexandrom Grant, nisu krili emocije pred kamerama

Njegovi videosnimci, upotpunjeni prepoznatljivim regionalnim naglaskom, privukli su značajnu pažnju i popularnost na platformama društvenih medija.

Zadovoljan pažnjom koje je dobio, Aslan je govorio o brojnim reakcijama njegovih pratilaca. Pažnju je privukao i van svoje zemlje, a poruke mu svakodnevno stižu iz zemalja poput Kanade, Belgije i Njemačke.

Posebnom je izdvojio situaciju kada ga je jedna osoba zamijenila s pravim glumcem, iskazujući divljenje prema filmu koji je pogledala. Uprkos pokušajima da pojasni situaciju i otkrije svoj identitet, Aslan nije uspio ubijediti oduševljenog obožavaoca.

Takve situacije nisu neuobičajene, budući da mu turisti u mjestima poput Antalyje, Alanyje i Istanbula konstantno prilaze radi fotografisanja, iako im nastoji objasniti svoje turske korijene.

Omer Aslan
Foto: Anadolija: Omer Aslan

Aslan poseban naglasak stavlja na očuvanje svog prepoznatljivog naglaska, smatrajući ga osnovnim dijelom svog identiteta. Svoj naglasak koristi kao sredstvo za predstavljanje anadolske kulture.

Za Aslana, njegov naglasak nije samo lingvistička neobičnost, već izgradnja lokalnog identiteta.

Njegova posvećenost očuvanju bogatstva anadolske kulture, u kombinaciji s njegovom holivudskom sličnošću, stvorila je zaista jedinstven spoj koji odjekuje kod publike kako na lokalnom tako i na međunarodnom nivou.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije