Pobjednica Eurosonga: Evo kako danas izgleda Conchita Wurst

3
Radiosarajevo.ba
Pobjednica Eurosonga: Evo kako danas izgleda Conchita Wurst

Austrijska pjevačica Conchita Wurst, koja je 2014. godine pobijedila na Eurosongu s pjesmom "Rise Like A Phoenix", snimljena je u javnosti nakon dužeg vremena. Bila je na premijeri mjuzikla Romeo & Juliet - Love is Everything u Berlinu, gdje je na crvenom tepihu pozirala fotografima.

Conchita je stigla u dugoj, crnoj haljini, a povodom premijere oglasila se na društvenim mrežama. "Show je fantastičan, a glazba je predivna. Zahvalna sam na pozivu", napisala je pjevačica na Instagramu.

Inače, Conchita pažnju privlači svojim upečatljivim izgledom. Na Eurosongu je prije devet godina nastupila u raskošnoj haljini, a imala je i bradu pa je njezina pobjeda izazvala brojne kontroverze.

Iza pseudonima Conchita Wurst stoji Austrijanac Thomas Neuwirth. U javnost je kao Conchita prvi put izašao 2006., nakon čega je postao poznat kao "žena s bradom".

Prije pet godina obznanio je da je zaražen HIV-om, a tu informaciju Neuwirth je otkrio javnosti jer ga je ucjenjivao bivši dečko

Sprema se nešto veliko: Da li će Conchita Wurst umrijeti u petak?

Sprema se nešto veliko: Da li će Conchita Wurst umrijeti u petak?

"Nadam se da ću i druge ohrabriti i da će ovo biti još jedan korak protiv stigmatizacije ljudi koji su se zbog svog ponašanja ili ponašanja drugih zarazili HIV-om", napisao je tada u objavi na Instagramu, prenosi Index hr. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije