Predstavnik Australije: Zaljubio sam se kad sam vidio Conchitu

0
Radiosarajevo.ba
Predstavnik Australije: Zaljubio sam se kad sam vidio Conchitu
Foto: EPA / Predstavnik Australije: Zaljubio sam se kad sam vidio Conchitu

Predstavnik Australije Sheldon Riley sinoć je baladom "Not the same" ušao u finale Eurovizije. 

Nakon nastupa bio je jako emotivan, tako i na konferenciji za medije, kada je podijelio sa javnosti da su svi sumnjali u njega kad je bio dijete.

"Dijagnostikovan mi je Aspergerov sindrom kad sam bio mali. Tada su mi rekli da neću moći da učim, da imam partnera, da ispunim svoje snove. A pogledajte me sad", rekao je Riley vidno emotivan na konferenciji za medije nakon sinoćnog proglašenja finalista druge večeri Eurovizije.

Osobe koje se dovode u vezu sa terorističkim napadom u Bosanskoj Krupi biće predati Tužilaštvu BiH

Osobe koje se dovode u vezu sa terorističkim napadom u Bosanskoj Krupi biće predati Tužilaštvu BiH

"Mislio sam da ne postoji mjesto u svijetu za ljude poput mene, a onda sam gledao Euroviziju i vidio Conchitu i zaljubio sam se. Tu sam bio uvjeren da mogu da pratim svoje snove", rekao je on.

Ovaj 23-godišnjak tokom cijelog boravka u Torinu otvoreno je pričao o svojim nesigurnostima, ali nije ni krio sreću što ima priliku da učestvuje na najvećem muzičkom takmičenju na svijetu.

Maska koju nosi na nastupu je, kako kaže, reprezentacija maske koju je morao da nosi cijeli život, jer nikada nije bio dovoljno samouvjeren u vezi svog izgleda. Ali skidanjem kristalnog ukrasa za glavu na kraju moćne balade, Riley je pokazao da je vrijeme da pokaže sebe svijetu.

Pjesmu "Not the same" napisao je kada je imao samo 15 godina.

Finale Eurovizije održava se 14. maja, u subotu, a Riley nastupa 21. po rasporedu, piše B92.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije