Dijete objasnilo roditeljima Conchitu Wurst

Radiosarajevo.ba
Dijete objasnilo roditeljima Conchitu Wurst

Tekst satiričnog karaktera preuzimamo sa satiričnog portala Njuz.net.

Marko Lončarević (9), učenik trećeg razreda osnovne škole Josif Pančić iz Beograda, uspio je nekako da objasni svojim roditeljima Mileni (39) i Bobanu (40) sve što ih je interesovalo vezano za austrijsku evrovizijsku predstavnicu Conchitu Wurst.

Marko kaže da je u početku sve djelovalo potpuno beznadežno, ali da su roditelji ipak nešto ukapirali nakon par sati objašnjavanja.

"Taman kad skapiraju da je to muškarac sa bradom, onda ih buni to što ima suknju. Onda kad im kažem da se osjeća kao žena, pitaju se zašto ima bradu. Rekao sam im da možda baš time želi da pošalje neku poruku, tako da mislim da su donekle skapirali", kaže Marko.

Ovaj osnovac dodaje da ne može ni da zamisli kako je ostalim njegovim vršnjacima koji moraju svojim roditeljima, koji su tek u svojim tridesetim ili četrdesetim da objašnjavaju ovakve pojave.

"Oni su ipak malo stariji i ličnosti su im se formirale u neko drugo vrijeme, pa im je danas teško da shvate da ljudi imaju pravo na izbor ukoliko to nikoga ne ugrožava, kao i da to nikako ne utiče na njihove živote. Ali uz malo truda mislim da je svaki roditelj može u velikoj mjeri da spozna i da prihvati savremeni svijet oko sebe", napominje Marko.

Markovi roditelji kažu da su "skapirali skoro sve" i da nije toliko strašno kao što je djelovalo kada su prvi put vidjeli pjevačicu sa bradom i počeli da se krste i viču "budibogsnama".

Ipak, Marko dodaje da im nije objasnio baš sve, jer se boji da bi ih samo dodatno zbunio.

"Prošao sam sa njima kroz sve oblike transrodnog i transseksualnog identiteta, ali im vidim u pogledu da im nije sve do kraja najjasnije. Na kraju su malo počeli da me smaraju, pa sam im rekao da je to ipak samo Evrovizija i da tamo ne mora baš sve da ima savršenog smisla", zaključuje Marko.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije