Pjevačica iz Srbije bila 45 dana u komi: "Mislili su da sam mrtva, baka me spasila"

0
Radiosarajevo.ba
Pjevačica iz Srbije bila 45 dana u komi: "Mislili su da sam mrtva, baka me spasila"
Foto: Screenshot / Instagram / Dragana Mirković i Danica Balabanović

Srbijanska pjevačica Danica Balabanović doživjela je strašnu saobraćajnu nesreću na motoru, nakon koje su greškom konstatovali njenu smrt.

Pjevačica je 45 dana bila u komi, a zahvaljujući svojoj baki koja nije mogla da se pomiri da je više nema, uspjela je da preživi.

Danica je za Grand otkrila kroz kakvu strašnu situaciju je prošla devedesetih godina, i kako se njen život tada iz korijena promijenio.

Brat Sergeja Trifunovića oženjen hrvatskom glumicom, a njegovog oca svi pamte po jednoj rečenici

Brat Sergeja Trifunovića oženjen hrvatskom glumicom, a njegovog oca svi pamte po jednoj rečenici

"Neposredno pred odlazak na veliku turneju sa Željkom Šašićem, pozvao me je prijatelj da se provozamo motorom. Iako mi je baka uvijek govorila da ne sjedam na motor, nisam je ni tog puta poslušala. Doživjeli smo težak saobraćajni udes na kom mi je konstatovana smrt", započela je svoju ispovijest Danica i nastavila: "Moja baka nije vjerovala da mene više nema, i pri opraštanju osjetila je da sam topla ispod pazuha. Srećom, poslije toga krenule su tri reanimacije, a nakon što sam se da kažem ‘vratila’, bila sam u komi 45 dana sa 22 preloma".

Težak period pregurala je uz pomoć jake volje, kao i njenih najdražih koji su sve vrijeme bili uz nju.

"Moja dijagnoza je bila invalid i ljekari su mi rekli da ako uspijem da hodam uz pomoć štaka da budem presretna. Iz bolnice sam izašla 6. septembra i uz uporne vježbe i Božiju pomoć, već sam pjevala za Novu godinu", ispričala je Danica Balabanović.

Kaže da joj je muzika uvijek bila najveća ljubav iako se bavila i drugim poslovima u životu.

Radila je i u Domu zdravlja do nedavno, a ukoro ćemo je gledati i u filmu , ali muzika je njena čašica antidepresiva.

"Kada vjeruje čovjek u Boga, sve je moguće. Ja sam doživjela kliničku smrt i od tada drugačije gledam na život. Mir sam pronašla zahvaljujući vjeri i može da priča ko šta hoće i ne mogu to da zaobiđem, jer bi bilo nepravedno i znam da to dosta ljudi razumije, bili oni u mojoj branši ili ne. I to je i lijek i znate kad kažu da se sekiramo što se nešto ne dogodi kad mi želimo, nego kad smo spremni. I to je slučaj sa mnom", istakla je pjevačica i zaključila: "Također, ljubav prema muzici me je često održala u životu, i jako sam zahvalna da mogu da radim posao koji najviše volim na svijetu. Tako da uskoro objavljujem tri nove pesme i jako sam uzbuđena zbog toga".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije