Pjevačica iz grupe Hurricane: "Zbog Hashimota nisam mogla ustati iz kreveta"

3
Radiosarajevo.ba
Pjevačica iz grupe Hurricane: "Zbog Hashimota nisam mogla ustati iz kreveta"
Instagram / Sanja Vučić

Srpska pjevačica Sanja Vučić (27) iz grupe Hurricane, već dvije godine prima terapiju koja drži njezin Hashimotov tireoiditis pod kontrolom. Za bolest je saznala nakon što je sama primijetila da nešto s njezinim raspoloženjem i tijelom nije u redu.

"Jednostavno sam primijetila da to nisam ja. Nešto nije bilo u redu i krenula sam na pretrage", ispričala je Sanja svoje iskustvo za Story.

Kako kaže, bila je depresivna i nije osjećala nikakvu radost:

"Koža mi je bila jako suha, opadala mi je kosa, dobivala sam naglo na težini, a bila sam i jako bezvoljna", ispričala je.

Smatrala je da promjene raspoloženja koje osjeća mogu biti psihološke ili hormonske, pa je posjetila i ginekologicu. Naposljetku je utvrđeno da se radi o Hashimotu koji pogađa sve više ljudi.

Otkrila je kako su joj mjeseci prije dijagnoze bili najgore razdoblje:

"Bilo je ljeto, ja sam bila doma bez ikakve volje za životom, nemoćna da ustanem iz kreveta. Sve je nekako bilo jako tužno i za mene tada nije postojala nikakva radost", ispričala je.

Sanja je istaknula kako smatra da je bolest potaknuo stres, te kako sad pazi na svoje zdravlje i trudi se pronaći unutarnji mir kroz jogu i meditaciju. Uz svakodnevne tablete, koristi i homeopatiju pa se sada osjeća odlično.

Hashimotov tireoiditis autoimuna je bolest štitnjače, a zahvaća žene čak petnaest puta više nego muškarce. Posljedica bolesti je smanjena količina hormona štitnjače u organizmu, pa je konstantna terapija neophodna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije