Pjevač grupe Aerosmith, Steven Tyler, optužen za još jedan seksualni napad

0
Radiosarajevo.ba
Pjevač grupe Aerosmith, Steven Tyler, optužen za još jedan seksualni napad
Foto: Facebook / Steven Tyler

Jeanne Bellino rekla je da je pretrpjela "tešku i trajnu emocionalnu patnju" nakon što je pjevač legendarne grupe Aerosmith - Steve Tyler navodno dvaput napao 1975. godine u dobi od 17 godina, prema njujorškoj tužbi.

To je druga tužba pokrenuta protiv Tylera nakon što je Julia Misley prošle godine optužila 75-godišnjeg pjevača da je s njom imao nedopušten seksualni odnos dok je bila tinejdžerica.

U dokumentima koje je u četvrtak, 2. novembra, objavila advokatska kancelarija Jeff Anderson & Associates, kaže se da je Bellino kao tinejdžerica radila na modnoj reviji na Manhattanu u ljeto 1975. kada im je prijatelj organizirao susret s rock grupom Aerosmith.

Još jedna divna vijest za Sarajevo: Baščaršija proglašena Blagom evropske filmske kulture

Još jedna divna vijest za Sarajevo: Baščaršija proglašena Blagom evropske filmske kulture

U tužbi se navodi da je Tyler dva puta seksualno napao tokom tog dana.

Prvi incident navodno je bio u telefonskoj govornici gdje je gmuzičar, kako kaže, "pribio" uza zid, pipkao, ljubio i simulirao seks bez njenog pristanka, a kasnije opet u hotelskom baru.

🔴 DID YOU KNOW THAT ABOUT AEROSMITH? Steven Tyler was airlifted to hospital after falling off stage during a gig at the...

Posted by Inside The World Of Rock on Monday, September 4, 2023

U tužbi se kao uzrok tužbe navodi "rodno motivirano nasilje". U dokumentima, Bellino je rekla da je pretrpjela i da će nastaviti trpjeti "veliku bol uma i tijela", kao i "fizičke, osobne i psihičke povrede".

Tylerovi predstavnici zasad nisu odgovorili na zahtjev za komentar, piše 24sata.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije