Pjevač grupe Rammstein Till Lindermann oslobođen optužbi za seksualno zlostavljanje

0
Radiosarajevo.ba
Pjevač grupe Rammstein Till Lindermann oslobođen optužbi za seksualno zlostavljanje
Radiosarajevo.ba / Till - vokal grupe

Tužitelji u Njemačkoj odustali su od istrage protiv pjevača grupe Rammstein Tilla Lindemanna.

Naime, pjevač je bio optužen za neprimjereno ponašanje i seksualno napastovanje, no Deutsche Welle sada javlja da istražitelji nisu uspjeli prikupiti nikakve dokaze koji bi poduprli te optužbe.

Kako piše Loudersound.com, optužbe protiv Lindemanna prvo su se pojavile u internetskoj objavi obožavateljice po imenu Shelby Lynn, koja je navela da su njena pića bila pomiješana s drogom za silovanje tokom službene zabave prije koncerta u Litvi 22. maja.

Horor u Britaniji: Čovjek sa mačetom na  stanici u Londonu, veći broj povrijeđenih

Horor u Britaniji: Čovjek sa mačetom na stanici u Londonu, veći broj povrijeđenih

Nakon spomenute zabave, povraćala je te imala modrice, a tokom susreta s Lindemannom odbila je njegovo udvaranje.

"Htjela bih ponovno razjasniti. Till me nije dirao. Prihvatio je da ne želim imati seks s njim. Nikada nisam tvrdila da me je silovao", dodatno je napisala Lynn na X.com, usprkos prvobitnom negodovanju i optužbama.

Bend je brzo izdao priopćenje u kojem je skinuo optužbe, ali uslijedilo je više izvještaja od drugih obožavatelja Rammsteina, koji su tvrdili da su obožavateljice koje su posjećivale nastupe uživo redovito bile izvučene iz publike. Nadalje, neko iz kruga ljudi bliskih bendu znao bi ih predstavio Lindemannu, a u nekoliko se navrata spominjalo da su neke od obožavateljica bile i drogirane.

Također su odustali i od istrage protiv Alene Makeeve, bivše članice managementa Rammsteina, koja je pozivala djevojke na afterpartyje gdje bi se susretale s Lindemannom, nakon što nije pronađeno dovoljno dokaza da je sudjelovala u kriminalnim aktivnostima.

U junu su tužitelji u Litvi objavili da neće otvarati istrage o Lynninim optužbama, a sada su to odlučile i njemačke vlasti jer nisu mogle prikupiti iskaze navodnih žrtava te nisu pronašle dokaze da je Lindemann uistinu počinio navedene zločine uz pomoć droga, piše Jutarnji.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije