Pitali smo građane Sarajeva šta misle o Aleksandri Prijović

14
N. Žunić
Pitali smo građane Sarajeva šta misle o Aleksandri Prijović
Foto: Instagram / Aleksandra Prijović

Srbijanska pjevačica Aleksandra Prijović je u fokusu javnosti već neko vrijeme, zbog njene izuzetne i pomalo iznenađujuće popularnosti. 

Aleksandra Prijović je uspjela da rasproda četiri Arene u Zagrebu, a otvoren je i peti koncert za njene obožavatelje. U Sarajevu su ulaznice za dva koncerta u Zetri rasprodane, dok je otvoren i treći nastup ove pjevačice, zbog nevjerovatne potražnje za ulazom na koncert. 

Naravno, to za ovu pjevačicu nije ništa strano. Rasprodavala je koncerte u Beogradu i Nišu, mada je iznenađujuće da ovu popularnost ima i u drugim gradovima na Balkanu. 

Stravična nesreća u BiH: Četiri osobe povrijeđene, saobraćaj u prekidu bio skoro četiri sata

Stravična nesreća u BiH: Četiri osobe povrijeđene, saobraćaj u prekidu bio skoro četiri sata

Upravo zbog toga što su mnogi iznenađeni njenom popularnošću, Aleksandra Prijović je sada top tema u svim zemljama u regionu. Bilo da su u pitanju njeni koncerti, pjesme, ali i privatni život, srbijanska pjevačica je u fokusu svih medija. 

Imajući u vidu da je izrazito popularna i u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, ekipa portala Radiosarajevo.ba odlučila je pitati građane Sarajeva šta misle o Aleksandri Prijović

Ono što je pomalo iznenađujuće jeste da veliki broj ljudi kaže kako ne zna ko je u pitanju, a neki koji su čuli za ime tvrde da nijednu njenu pjesmu nisu čuli. Najčešće ovo vrijedi za starije sugrađane i sugrađanke, koji su većinom tvrdili da ne znaju o kome se radi. S druge strane, čak i da nisu rekli da idu na koncerte ove pjevačice, mlađi sugrađani i sugrađanke su imali pozitivno mišljenje o Aleksandri Prijović. 

Posebno je zanimljiva bila interakcija s dvije građanke Sarajeva, koje su odlučile na drugačiji način odgovoriti na naše pitanje. 

"O Aleksandri Radović sve najbolje, njen koncert čekamo, a o Aleksandri Prijović ne mislim ništa", rekla je jedna, dok je druga odgovorila: "A ko je to?" 

Jedan sugrađanin je na naše pitanje odgovorio: "Mislim sve najbolje. Svako ima svoj ukus. Preslušao sam par pjesama, okej su, ali da mi je to neki moj žanr koji slušam, nije", te dodao kako neće ići na koncert. 

Dvoje mlađih Sarajlija je reklo: "Šta znamo, dobra je, mada ne slušamo taj žanr muzike", te također dodalo kako ne planiraju ni na jedan od tri koncerta Aleksandre Prijović. 

Sugrađanka Vanja je rekla da tu muziku ne sluša, dok je njena prijateljica Tamara dodala kako je dobra pjevačica, mada nijedna od njih ne planira na koncert. 

Od sugrađanki i sugrađana koji su nam otkrili da idu na koncert Aleksandre Prijović, čuli smo sve najbolje. Posebno je interesantno da postoje velike razlike u godinama, od najmlađih pa sve do malo starijih fanova muzike ove srbijanske pjevačice. 

Tako nam je jedna njena obožavateljka rekla: "Svaka čast, glas odličan za narodnu muziku. Djevojka radi kako treba svoj posao i probija se", dok je još jedna dodala: "Talentovana, uspješna i treba joj pružiti podršku u svakom smislu.

Obje su dodale kako su odmah kupile karte za koncert i da su izrazito uzbuđene što idu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (14)

/ Povezano

/ Najnovije