Ovo je 5 meksičkih sapunica koje su se gledale bez treptanja

0
Radiosarajevo.ba
Ovo je 5 meksičkih sapunica koje su se gledale bez treptanja
Foto: Facebook / Esmeralda

Sjećate li se vremena kada je gledanje meksičkih sapunica mnogima bilo omiljeni dio dana?

Devedesetih godina od ponedjeljka do petka cijele su porodice u ranim popdnevnim satima bile prikovane za male ekrane. Pratila su se dramatična događanja i nevjerojatne pustolovine u životima brojnih junaka i junakinja.

Mnogima je kao uspomena na to vrijeme ostalo i solidno poznavanje španjolskog jezika, a iako danas većina vjerojatno ne bi imala strpljenja za telenovele, na sam spomen imena kao što su Marisol ili Esmeralda na licu nam se razvuče široki osmijeh.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Ovaj tekst nostalgični je podsjetnik na sapunice koje su se, uprkos čudnim zapletima, gledale bez treptanja. Većinu njih upijali smo prije više od 20 godina, a deset smo ih izdvojili u nastavku teksta.

1. Acapulco, dušom i tijelom (Acapulco, cuerpo y alma)

Radnja telenovele odvijala se u predivnom Acapulcu, a pratila je ljubavnu priču između Davida Montalva, nasljednika očevog bogastva, i Lorene Garcije. Njihovu sreću remeti Davidom polubrat Marcelo koji je i sam želio postati nasljednik, a na tom putu nije prezao od ničega pa je između ostalog pokušao ubiti polubrata.

2. Esmeralda

Svi smo svaki dan pratili šta će se dogoditi u životu Esmeralde, slijepe djevojke čiji se život preokrenuo naglavačke već u noći rođenja, kada je odvedena iz svog doma zbog pogrešne pretpostavke da je mrtvorođenče. Umjesto nje, njenim je roditeljima predan dječak čija je majka te iste večeri umrla na porodu. 18 godina kasnije, Esmeralda i taj isti dječak, Jose Armando, se zaljubljuju.

3. Marisol

Marisol je djevojka čiji život nije nimalo lak. Osim što joj teško pada ožiljak na licu koji je dobila nakon pada na ogledalo, mora prodavati umjetno cvijeće kako bi njena bolesna majka i ona imale od čega živjeti. Istovremeno, njen dečko Mario je iskorištava. Ono što Marisol ne zna i što joj majka nije uspjela reći prije smrti je činjenica da je ona zapravo unuka imućnog i utjecajnog dona, piše Zadovoljna.hr.

4. Otimačica (La usurpadora)

Otimačica je serija koja je privukla posebnu pozornost jer je glavnu ulogu igrala glumica hrvatskog porijekla Gabriela Spanic. Zapravo, Gabriela je glumica Paulinu Martinez i njenu sestru blizanku Paolu Bracho koje su razdvojene pri rođenju. Paulina je odrasla u djevojku dobra srca. Živi u siromaštvu i zaručena je za Osvalda, muškarca koji je vara s drugom ženom. Paola je s druge strane bogata i zla žena koja ima mnoštvo ljubavnika, a u braku je s bogatašem Carlosom Danielom Brachom.

5. Rubi

Bárbara Mori u seriji glumi Rubi, pokvarenu djevojku koja je odrasla u siromaštvu, ali je oduvijek sanjala bolji život, a kao pomoć u ostvarenju svojih ciljeva koristi izgled.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije