Crna Gora / Ove zvijezde su dobile pola honorara za otkazani doček Nove godine

16. 01. 2022. u 16:08:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Slavnim muzičkim zvijezdama zbog otkazanog javnog dočeka Nove godine u crnogorskoj Budvi, hrvatskom pjevaču Zlatanu Stipišiću Gibonniju i srbijanskoj folk divi Lepoj Breni, Turistička organizacija (TU) Budve je uplatila 40 hiljada eura, odnosno 17.500 eura, što je polovica dogovorenih honorara.

Ukoliko se u roku od 12 mjeseci ne dogovori njihov novi nastup u Budvi, oni su dužni vratiti novac, pišu podgoričke Vijesti.

Ugovore je zaključivala u međuvremenu smijenjena direktorica TU-a Maja Liješević.

Inače, Gibonnijev ugovoreni honorar je bio 80 hiljada eura, dok je Lepa Brena trebala dobiti 35 hiljada eura. Nina Badrić je od ugovorenog honorara od 15 hiljada eura dobila polovinu novca, a Petar Grašo, kome je honorar također bio 15 hiljada eura, nije ni dobio novac.

Iako je činjenica da su novogodišnji honorari uvijek astronomski, dogovaranje s muzičkim zvijezdama da dobiveni novac “odrade” nastupom tijekom ove godine na nekoj od tradicionalnih lokalnih manifestacija predstavlja problem, jer je iznos za nastup na, na primjer, Danima širuna ili Petrovačkoj noći, precijenjen.

Osim u slučaju da iste zvijezde nastupe za doček 2023.

Aranžmani za nastupe muzičkih zvijezda za Novu godinu bili su i jedan od razloga za turbulencije u Turističkoj organizaciji Budve, a za trodnevni novogodišnji program izdvojeno je čak 150 hiljada eura.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)