Otkriveno zašto su djeca Kate Middleton bila ključni faktor za otkrivanje princezinog stanja

0
Radiosarajevo.ba
Otkriveno zašto su djeca Kate Middleton bila ključni faktor za otkrivanje princezinog stanja
Foto: EPA / Kraljevska porodica

Princ George, princeza Charlotte i princ Louis odigrali su ključnu ulogu u odabiru vremena objave zdravstvenog stanja princeze od Walesa, Kate Middleton.

Djeca su poseban izvor podrške dok se ona liječi od raka, a kraljevski stručnjak sad je otkrio i koliko joj znači njihova podrška.

Ranije ovog mjeseca, princeza od Walesa objavila je u emotivnoj videoporuci da ide na preventivnu hemoterapiju nakon što joj je otkriven rak. U videu je objasnila kako je trebalo vremena da sve objasni djeci na način koji je za njih prikladan i da ih ona i princ William uvjere da će biti dobro.

Haos u Istanbulu: Građani se potukli sa policajcima na prvomajskom protestu

Haos u Istanbulu: Građani se potukli sa policajcima na prvomajskom protestu

U razgovoru za People izvor je sada otkrio da su djeca princa i princeze od Walesa, princ George, princeza Charlotte i princ Louis bili izvor podrške tokomliječenja Kate Middleton. "Djeca su u središtu njihovogsvijeta i vrlo im je važno da se zajedno zabavljaju kad god mogu", rekao je izvor. 

Vjeruje se da je princeza od Walesa svoju dijagnozu objavila na dan kada su George, Charlotte i Louis napustili školu Lambrook u Bracknellu zbog uskršnjih praznika. Vraćaju se u učionicu tek kasnije u aprilu, čime se stvara prostor za zajedničko privatno vrijeme porodice, ali i toga da ostali učenici ostanu uskraćeni u postavljanju pitanja za zdravstveno stanje njihove majke. 

Porodica je provela uskršnje praznike zajedno prilagođavajući se Kateinoj dijagnozi, koja je otkrivena u postoperativnim testovima nakon njene velike operacije abdomena.

"Obično provode dječje praznike u prostranom Anmer Hallu u Norfolku - njihovom seoskom domu i poznati su po tome što uživaju u aktivnostima na otvorenom poput vožnje bicikla i hodanja", dodaje izvor. "Sada je logično vrijeme objave videa, čekalo se da se djeca rastanu od škole. I pogodila je savršen trenutak", kazala je kraljevska biografkinja Sally Bedell Smith

Princ Harry neutješan zbog onog što je rekao o Kate Middleton

Princ Harry neutješan zbog onog što je rekao o Kate Middleton

Proteklih nekoliko dana svjetski mediji pisali su da je Kate bila prisiljena objaviti svoje zdravstveno stanje zbog mogućnosti da informacije procure u javnost. Istaknula je kako sve ovo vrijeme ima veliku podršku svoje porodice. 

"Imati Williama uz sebe u ovom trenutku veliki je izvor utjehe i sigurnosti, isto kao i ljubav, podrška i dobrota koju su pokazali mnogi od vas. Oboma nam to mnogo znači", dodala je princeza. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije