Otac optužio Angelinu Jolie da širi laži o izraelskom ratu: 'Razočaran sam njenim izjavama'

6
Radiosarajevo.ba
Otac optužio Angelinu Jolie da širi laži o izraelskom ratu: 'Razočaran sam njenim izjavama'
Foto: Screenshot / Jon Voight

Jon Voight, otac slavne glumice Angeline Jolie, oštro je osudio stavove svoje kćerke o ratu između Izraela i Hamasa i optužio je za širenje laži na društvenim mrežama.

Osamdesetčetvorogodišnji glumac je na X mreži (nekadašnji Twitter) objavio snimak pod nazivom "Istine i laži", u kojem je kritikovao svoju kćerku i rekao da je razočaran njenim izjavama.

Optužio ju je za antiizraelske postove, za koje kaže da su lažni jer smatra da "izraelska vojska mora da zaštiti svoje tlo”.

Ovo je Melinina želja koju je Haris godinama odbijao da ispuni

Ovo je Melinina želja koju je Haris godinama odbijao da ispuni

"Veoma sam razočaran što moja kćerka, kao i mnogi drugi, ne razumije Božju čast, Božju istinu. Ovdje se radi o uništavanju historije Božje zemlje, Svete zemlje, zemlje jevrejske. Ovo je pravda za Božju djecu Sveta zemlja. Izraelska vojska mora da zaštiti svoju zemlju, vaš narod. Ovo je rat", rekao je Voight, koji tvrdi da je laž da Izrael ubija nevine ljude.

"Izrael je napadnut nehumanim terorom nad nevinim bebama, majkama, očevima, dedama i bakama. Vi budale nazivate Izrael problemom. Treba se pogledati u ogledalo i pitati: 'Ko sam ja? Šta sam ja?' Pitaj Boga da li učiš istinu ili te lažu i pratiš sve ostale? Jer, prijatelji moji, oni koji razumiju istinu vide laž", dodao je.

Naveo je i da su Palestinci dobili ogromnu finansijsku pomoć koju nisu podijedili sa svojim narodom.

"Narod Izraela brine o ljudima, nešto što ove životinje ne razumiju, i pravda će pobijediti“, zaključio je Voight.

Podsjetimo, Angelina je rekla da teroristički napad Hamasa na Izrael ne može biti opravdanje za "nevine živote izgubljene u bombardovanju civilnog stanovništva u Gazi”.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije