Angelina Jolie u novom filmu glumi legendarnu opersku pjevačicu Mariju Callas

0
Radiosarajevo.ba
Angelina Jolie u novom filmu glumi legendarnu opersku pjevačicu Mariju Callas
Foto: IMDb / Angelina Jolie kao Maria Callas

Pojavile su se prve fotografije Angeline Jolie u ulozi legendarne operske pjevačice Marije Callas iz biografskog filma "Maria" reditelja Pabla Larraina.

Najnoviji film reditelja Jackie i Spencer će "istraživati život legendarne, ikonične i kontroverzne pjevačice, često opisane kao izvorna diva", prema službenom opisu. "Na temelju stvarnih događaja, Maria priča burnu, prekrasnu i tragičnu priču o životu najveće operske pjevačice na svijetu, koja je rekonstruirana i pretpostavljena tijekom njenih posljednjih dana u Parizu 1970-ih."

Kako je Maria neovisni film s privremenim sporazumom od strane SAG-AFTRA, produkcija će se odvijati tokom osam sedmica u Parizu, Grčkoj, Budimpešti i Milanu. Scenarij, koji je završen prije štrajka Saveza pisaca (Writers Guild), napisao je Steven Knight, saradnik na filmu Spencer. Osim Jolie, u glumačkoj postavi su Pierfrancesco Favino (Adagio), Alba Rohrwacher (La Chimera), Haluk Bilginer (Zimski san), Kodi Smit-McPhee (Moć psa) i Valeria Golino (Portret dame s vatrom).

U Hrvatskoj se namnožile opasne zmije: "Baš su velike, svako malo ih vidim"

U Hrvatskoj se namnožile opasne zmije: "Baš su velike, svako malo ih vidim"

"Neizmjerno sam uzbuđen zbog početka snimanja filma Maria koji će, nadam se, Mariju Callas i njezin izvanredan život i rad približiti publici širom svijeta, zahvaljujući veličanstvenom scenariju Stevena Knighta, radu cijelog ansambla i ekipe te, posebno, briljantnom pripremom Angeline," izjavio je Larrain.

Angelina Jolie kao Maria Callas

Kostimi Angeline Jolie temelje se na stvarnim odjevnim predmetima koje je nosila Callas, uključujući vintage krznene komade iz arhivske kolekcije Massima Cantini Parrinija, s kojim su se konzultirali s PETA-om kako bi izbjegli upotrebu novog krzna.

Maria je producirana od strane Juana de Diaza Larraína za Fabula, Jonasa Dornbacha za Komplizen Film i Lorenza Mieli za The Apartment, kompaniju u vlasništvu Fremantlea. Prodaju filma za cijeli svijet će voditi FilmNation Entertainment.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije