Oprah Winfrey: Nemam DNK u sebi da budem predsjednica

Radiosarajevo.ba
Oprah Winfrey: Nemam DNK u sebi da budem predsjednica
Iako su se mnogi nadali kako će popularna televizijska voditeljica biti i buduća kandidatkinja Demokratske stranke na izborima 2020. godine, od toga čini se neće biti ništa.

U velikom intervjuu za magazin InStyle, Oprah je progovorila o temi o kojoj se već sedmicama govori u SAD-u.

Naime, kada je na ovogodišnjoj dodjeli Zlatnog globusa upravo slavnoj televizijskoj voditeljici Oprah Winfrey dodijeljena Cecille B. DeMille nagrada, zbog njezinog inspirativnog govora krenula su nagađanja kako bi se na američkim izborima 2020. godine upravo ona mogla kandidirati za predsjednicu.

oprah_winfrey_children.jpg - undefined

Zbog nagrade, ali i špekulacija, upravo se Oprah nalazi na naslovnici najnovijeg broja magazina InStyle, u kojem je otkrila i misli li se doista kandidirati, kao što mnogi predviđaju, kao buduća kandidatkinja Demokratske stranke na izborima 2020. godine.

Na pitanje kako se osjeća kada pročita medijske napise o sebi kao američkoj predsjednici 2020. godine, Oprah Winfrey iskreno je odgovorila: "Oduvijek sam bila sigurna u sebe i puna samopouzdanja po pitanju onoga što mogu ili ne mogu učiniti. Ovo me ne interesira previše. Jednostavno nemam DNK u sebi da budem predsjednica".

Podsjećamo, Donald Trump je ranije izjavio kako bi se vrlo rado suočio s Oprah Winfrey u predsjedničkoj utrci 2020. godine, nakon što je na društvenim mrežama dobila snažnu podršku kao potencijalne predsjednička kandidatkinja.

Pogledajte još jednom njen angažirani govor na svečanoj dodjeli Zlatnih globusa:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije