Odmak od klasike i tradicije: Španska kraljica iznenadila novim izgledom

0
Radiosarajevo.ba
Odmak od klasike i tradicije: Španska kraljica iznenadila novim izgledom
Foto: Screenshot / Kraljica Letizia

Iako su tradicionalne siluete s modernim elementima dosljedan dio njenog ormara, kraljica Letizia nastavlja demonstrirati svoju svestranost u modnim i stilskim izborima.

Kraljica Letizia je na večeri za vlasti u palači Marivent u Palma de Mallorci u Španiji u ponedjeljak privukla pažnju svojim živopisnim, šarenim izborom odjeće. Španski kralj Felipe VI. bio je domaćin događaja zajedno sa svojom suprugom.

Za tu priliku, kraljica Letizia odabrala je midi haljinu kratkih rukava zahvaljujući dizajnu Maxa. Haljina je bila raskošno dizajnirana, lepršava, s eklektičnim uzorkom u narančastim nijansama, krem boji, zlatnim mrljama i drugim detaljima. Haljina je imala V-izrez, a kratki rukavi bili su opuštenog, lepršavog kroja. Cijeli ansambl bio je savršen za večer, uz blago definirani struk koji je dodao oblik haljini.

Senadin Lavić: Sporne stranputice oko bosanske nacionalnosti

Senadin Lavić: Sporne stranputice oko bosanske nacionalnosti

Kraljica Letizia je uz ovu haljinu nosila par niskih sandala u glatkom, pletenom zlatnom dizajnu zahvaljujući Sezane. Što se tiče nakita, odlučila se za jednostavan pristup, noseći par zlatnih naušnica i jedan prsten na kažiprstu, čime je haljina ostala u središtu pažnje.

Nedavni modni izbori kraljice Letizije pokazuju njenu sklonost modernim siluetama i ukrasima, što je daleko od njene klasične i tradicionalne odjeće. Među najzapaženijim nedavnim odabirima bila je haljina iz kolekcije Christian Dior couture za proljeće 2024., koju je nosila na prijemu u španskoj ambasadi u Parizu uoči Olimpijskih igara 2024. Haljina bez rukava bila je ukrašena zamršenim detaljima, uključujući svjetlucavi ljiljan na stezniku, dizajniran s perlama i vezom.

Također, kraljica Letizia je 9. jula u Barceloni nosila prilagođenu, asimetričnu midi haljinu komapnije Mango u neutralnom tonu tokom događaja sa svojom porodicom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije