Odlazak legende: Ljubio je mnoge slavne, a umro u samoći

0
Radiosarajevo.ba
Odlazak legende: Ljubio je mnoge slavne, a umro u samoći
Foto: EPA-EFE / Barbara Gandolfi i Jean-Paul Belmondo

Čuveni glumac, Jean Paul Belmondo preminuo je u 88. godini u svojoj kući u Parizu, saopštio je njegov advokat.

Belmondo, proslavio se šestdesetih godina prošlog vijeka, a njegova aspiracija nije oduvijek bila gluma. Kao dječak, više je volio sport nego školu, a posebno se pronalazio u boksu. Belmondo je svoju profesionalnu boksersku karijeru imao od 1949. do 1950. godine, a uprkos činjenici da je bila vrlo kratka, ova karijera bila je izuzetno plodnosna, te je bio među najboljima u ovom sportu. Međutim, on nije mogao da podnese svoje promijenjeno lice u ogledalu, te je od ove uspješne karijere odustao.

Jean-Paul Belmondo - undefined

Belmondo je važio za velikog zavodnika i večitog mladića, a njegov ljubavni život privlačio je veliku pažnju.

Počela sjednica Vlade FBiH: Hoće li Ismet Gavrankapetanović biti imenovan za direktora KCUS-a?

Počela sjednica Vlade FBiH: Hoće li Ismet Gavrankapetanović biti imenovan za direktora KCUS-a?

Iako je ljubio mnogo slavnih ljepotica, njegove veze se nisu završavale slavno.

Elodi Konstanten, prva supruga popularnog Babela, bila je njegova mladalačka ljubav, a par se vjenčao 1953. godine, mnogo prije nego što će Belmondo doživjeti profesionalni uspjeh. Njihovo prvo dijete, kćerka Patrisija, rođena 1954. tragično je preminula u požaru 1994, kćerka Floransa rodila se 1960, a 1963. dobili su sina Pola, koji je kasnije postao vozač u Formuli 1.

Međutim, ovaj brak je bio daleko od idiličnog, a odnose među supružnicima dodatno je poljuljala ogromna slava koju je glumac stekao.

Tačno nakon deset godina braka, Belmondo je započeo vezu sa švicarskom seks-bombom Ursulom Andres, koja je zapalila maštu muškarcima širom sveta, kada se u filmu "Dr. No", prvom iz serijala o Jamesu Bondu, prošetala kroz kadar u maleckom žutom bikiniju. Kada je njihova afera postala javna, oboje su se razveli od dotadašnjih supružnika.

Međutim, ova veza se raspala sredinom 70-ih, a nakon toga Belmondo je imao niz kratkotrajnih afera sa glumicama i starletama, a paparaci su ih pratili u stopu.

Godina 1980. za ljubavni život Belmonda bila je veoma interesantna, jer je te godine upoznao glumicu i manekenku Karlos Soto Major, kćerku bogatog brazilskog bankara, nekoliko godina mlađu od njegove najstarije kćerke. Ali ni ova veza nije opstala, a Belmondo je sve do 2001. godine ulazio iz veze u vezu sa, po pravilu, mlađim partnerkama od prethodnih.

Drugu suprugu, glumicu i plesačicu Natali Tardivel, upoznao je početkom 2000. godine. Iako je bila znatno mlađa i od Belmondove djece, njihova veza je potrajala mnogo duže nego što je iko očekivao. Natali je bila uz njega i kada je u avgustu 2001. na ljetovanju na Korzici doživeo moždani udar. Par se vjenčao 2002. godine a naredne, Belmondo je po četvrti put postao otac kćerkice Stele Eve Angelin.

Međutim, mlada supruga se ubrzo zasitila života s teško pokretnim mužem pa nikoga nije iznenadilo kad je 2008. podnijela zahtjev za razvod braka.

Ubrzo nakon propasti i drugog braka, slavni glumac je našao utjehu u Barbari Gandolfi, četiri decenije mlađoj striptizeti i nekadašnjoj Plejbojovoj zečici.

Barbara Gandolfi i Jean-Paul Belmondo - undefined

Foto: EPA-EFE: Barbara Gandolfi i Jean-Paul Belmondo

Međutim, ni ova veza nije bila harmonična pogotovo nakon što se Gandolfi našla u centru skandala, kada je policija zatvorila lanac noćnih i svingerskih klubova koje je vodila u Belgiji i Francuskoj.

Tada su mediji objavili i transkripte njenih telefonskih razgovora iz kojih se vidjelo da je Barbaru više privlačilo Belmondovo bogatstvo nego on sam, iako je on bio spreman da uradi sve za nju.

Filmska karijera Belmonda bila je duga 65 godina, odigrao je više od 130 uloga, ostavio neizbrisiv trag u svijetu filma. Nezaborav je obezbijedio već na početku karijere ulogama harizmatičnih kriminalaca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije