Od 2. godine se šminkala i išla u solarij, a njen izgled danas ostavlja bez riječi

3
Radiosarajevo.ba
Od 2. godine se šminkala i išla u solarij, a njen izgled danas ostavlja bez riječi
Foto: Instragram / Eden Wood

Kontroverzni TV show 'Toddlers and Tiaras', izazvao je puno bure u javnosti, ali i šok kod mnogih koji su takav način promoviranja djece smatrali krajnje neprikladnim, pa čak i zlostavljanjem.

Poznato je da su u Americi dječja takmičenja ljepote popularna, a mnoge majke ih vide i kao priliku da svojim kćerima omoguće svjetliju budućnost te ih učine modelima i manekenkama.

Nažalost, djeca često prolaze kroz pravu torturu kako bi izgledala 'savršeno'. Sve to je na svojoj koži osjetila i Eden Wood.

Šest članica EU i NATO-a traže otvaranje pregovora s Bosnom i Hercegovinom

Šest članica EU i NATO-a traže otvaranje pregovora s Bosnom i Hercegovinom

300 puta je pobijedila na takmičenjima ljepote, a bila je proglašena i za najljepšu djevojčicu Amerike, a nosila je i titulu najljepše djevojčice na svijetu.

Imala je samo dvije godine kada ju je u taj svijet glamura uvela njezina majka Miki. No svaka medalja ima dvije strane. Iako bi mnoge djevojčice koje imaju 'obično' djetinjstvo, na prvu pozavidjele Eden jer je uvijek dotjerana i našminkana, za malenu takmičarku to nikako nije bilo lagano.

Naime, njezina majka Miki je toliko bila opetrećena da je djevojčicu tjerala da jede isključivo niskokaloričnu hranu, a naposlijetku ju je tjerala da pije energetska pića kako bi bila dobro raspoložena odnosno uvijek nasmiješena.

Djevojčica je redovno morala odlaziti i na solarij. Inzistirala je da malena Eden uvijek bude dotjerana i našminkana, sa savršenom frizurom i odjevena u damske haljine od tila.

No, sve se to odrazilo na zdravlje djevojčice kod koje su se pojavile učestale jake glavobolje kao i problemi s probavom.

Kasnije se ispostavilo da ju je majka često tukla kako bi kod Eden 'stvorila otpor prema stresnim situacijama'. Majka je dobila ozbiljno upozorenje da će joj socijalne službe uzeti kćerkicu ako ne prestane sa zlostavljanjem.

Osim toga, i malena Eden je odlučila prestati s takmičenjima kada je napunila šest godina i osvojila 300. titulu.

Sada joj je 17 godina i dalje se bavi modelingom. No, ne u tolikoj mjeri kao što je to činila u djetinjstvu pod majčinom torturom. Imala je epizodne uloge u nekoliko filmova, napisala je autobiografsku knjigu, a okušala se i u blogerskim vodama.

Popularna je i na Instagramu, a želja joj je pokrenuti vlastitu proizvodnju dječje odjeće.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije