Objavljen uzrok smrti brata poznate glumice: 'Srce nije izdržalo'

1
Radiosarajevo.ba
Objavljen uzrok smrti brata poznate glumice: 'Srce nije izdržalo'
Foto: Instagram / Jansen Panettiere i Hayden Panettiere

Tužna porodica glumca Jansena Panettierea (28), brate poznate glumice Hayden (33) odala mu je počast nakon što je iznenada preminuo prošle sedmice.

Kako piše Daily Mail, Jansen je navodno umro 'od povećanja srca i komplikacija s aortnim zaliskom', prema izjavi koju su izdali njegovi rođaci, koji kažu da je to potvrdio i sudski vještak.

Podsjetimo, tijelo preminulog Jansena otkrila su tri prijatelja u njegovoj kući u New Yorku. Oni su ga pronašli bez reakcije na stolici i očajnički su ga pokušavali oživjeti, navodi se u policijskom izvještaju.

Turska odobrila: Osumnjičeni za ubistvo Vanje Gorčevske (14) bit će izručen Sjevernoj Makedoniji

Turska odobrila: Osumnjičeni za ubistvo Vanje Gorčevske (14) bit će izručen Sjevernoj Makedoniji

Prijatelji glumca i umjetnika čija je šokantna smrt prošle sedmice u dobi od 28 godina ostavila njegovu sestru neutješnom, postali su zabrinuti kada se Jansen nije pojavio na unaprijed dogovorenom sastanku i otišli ga provjeriti u njegovu domu u Nyacku, samo nekoliko kilometara od grada Palisadesa, gdje su on i Hayden proveli djetinjstvo, piše Večernji.hr.

Po dolasku pronašli su Jansena kako sjedi uspravno na stolici i ne reagira te su očajnički počeli izvoditi reanimaciju u nadi da će ga oživjeti.

Prema izvještaju, jedan je prijatelj nazvao hitnu, dok je drugi stupio u kontakt s Jansenovim i Haydenovim ocem, Alanom 'Skipom' Panettiereom, koji je stigao na lice mjesta dok su prijatelji njegovog sina radili kompresiju prsnog koša.

Skip je rekao hitnoj pomoći da je razgovarao sa svojim sinom telefonom noć prije i da je 'zvučao dobro'.

Kad je hitna pomoć stigla u Jansenov dom, on je ležao na leđima na podu dnevne sobe, nije disao i bio je hladan na dodir. Sve što su tada mogli je ustanoviti smrt.

"Imao je teške trenutke u posljednje vrijeme u svojoj karijeri, a i vukli su ga u brojnim smjerovima. Hayden je neutješna. Bio joj je najbolji prijatelj i jedini brat. Bio je tako dobar dečko.", rekao je izvor.

Jelena Đoković objavila video: ‘Slavimo Novakovu ljubavnu aferu o kojoj bruji cijeli svijet‘

Jelena Đoković objavila video: ‘Slavimo Novakovu ljubavnu aferu o kojoj bruji cijeli svijet‘

Britanski mediji pisali su i kako se Jansen navukao na opioide i podvrgao se liječenju od ovisnosti o drogama godinu dana prije svoje šokantne smrti.

Susjedi su otkrili da je zloupotrebljavao propisane lijekove protiv bolova, za koje se vjeruje da su Oxycodone, i da ih je 'gutao kao žvake' tokom godina.

Izvori su za rekli da se Jansen, koji je u vrijeme smrti živio u Nyacku u New Yorku, činio kao da se oporavio nakon završetka rehabilitacije prošle godine, prije nego što je posljednjih mjeseci ponovno pokleknuo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije