Vlatka Pokos otvorila dušu: Nije lako studirati i raditi

Radiosarajevo.ba
 Vlatka Pokos otvorila dušu: Nije lako studirati i raditi
Foto:Instagram / Pokos: U Kanadi sam se oporavila psihički, jer me tamo niko ne maltretira
Nekada popularna pjevačica i voditeljica Vlatka Pokos prije godinu okrenula je novi list života te se zaputila u Kanadu, gdje preživljava zahvaljujući poslu agenta za nekretnine te studija za oglašavanje i marketinške komunikologije.

U Kanadu se odselila iz egzistencijalnih razloga, ali i zbog zdravlja, istakla je Pokos u razgovoru za magazin Azra.

"U Kanadi sam godinu i po, prvih šest mjeseci sam bila turist. Način na koji sam regularno sredila svoje papire tamo je studiranje i posao. Veoma je naporno studirati i raditi, to zna svako ko je to probao. Želim da u Kanadi sebi sredim život da ne zavisim ni od nikoga i da sebi osiguram egzistenciju. Sigurno neću biti neka ocvala bivša zvijezda, bez dinara u džepu. Znala sam da je to ogromna promjena i da će biti teško. Tamo radim sasvim običan posao, kao agent nekretnina i moj ego umije da me prodrma: "Jao, kako se ovo sve dogodilo". Generalno sam sretna i ostvarena. U Kanadi sam se oporavila psihički, jer me tamo niko ne maltretira," rekla je Vlatka i dodala da od zaljubljivanja nema ništa:

"U mojim godinama se čovjek teško zaljubljuje, fokusirana sam na posao i na fakultet."

Inače, Vlatka Pokos govorila je i o svom bivšem suprugu Josipu Radeljaku Dikanu, tužbi koju su on i njegov sin Leo Radeljak podigli protiv nje zbog novca koji je trošila tokom braka, a pričala je i o kćerki Lani koju ima s Josipom.

"Pet godina sam proživljavala pakao, nisam mogla da spavam. Što god on govorio, i dan - danas govori užasne stvari i laži, ja sam bila dio njenog života i zato ne žalim ni za čim, zato što sam ja te godine dala njoj. Moja veza s njim ne bi potrajala toliko dugo, niti bi se ja udala za njega da nije bilo Lane," rekla je voditeljica.

O svom ljubavnom životu nema riječi hvale, štaviše, budi joj gorka sjećanja. Kako nije imala oca koji bi je zaštitio, njena dobrota nekoliko puta je bila zloupotrijebljena, smatra ona.

Pokos: U Kanadi sam se oporavila psihički, jer me tamo niko ne maltretira - undefined

Foto:Instagram: Pokos: U Kanadi sam se oporavila psihički, jer me tamo niko ne maltretira

"Muškarci s kojima sam bila u vezi bili su svjesni da ja nemam zaštitu porodice, da nemam oca koji će s puškom doći na vrata ako me neko od njih povrijedi. Ta zaštita je bitna, najviše na ovim prostorima. Toliko bih mogla da ispričam što sam proživjela loše u Hrvatskoj od seksualnih ucjena, moćnika, političara do drugih neprijatnosti. Kod nas je normalno da te neko u vezi posla zove na večeru, a ja ne vidim svrhu toga. Kada im kažete pošaljite mi mail, nikada se ne jave. Bilo je previše ucjena, ja sam u svom poslu upoznala veoma utjecajne ljude. Kako to da ja nikada nisam dobila posao? Jednostavno, nisam imala želudac za te ljigave, odvratne i pokvarene ljude. Bila sam veoma na udaru kao Vlatka Pokos. Samo sam riješila da odem i izgradim novi život," rekla je Vlatka Pokos.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije