Novi problemi u kraljevskoj obitelji: Harry prekida i ovu tradiciju zbog Meghan

N. P.
Novi problemi u kraljevskoj obitelji: Harry prekida i ovu tradiciju zbog Meghan
Foto: Profimedia / Prinčevi William i Harry sa Meghan Markle

Kraljevska porodica ovogodišnji Božić provest će zajedno u Sandringhamu zajedno s kraljicom Elizabetom II.

Većina je pretpostavila kako su braća princ William i Harry obnovila svoj uzdrmani odnos, ali bi se on ipak mogao dodatno pogoršati nakon što je otkriveno da princ Harry propušta kraljevsku tradiciju odlaska u lov zbog supruge Meghan Markle.

Upravo tamo, svake se godine dan nakon Božića, na tamošnji Boxing Day, muški članovi porodice okupe kako bi otišli u lov. Ta tradicija ove će godine, prema svemu sudeći, biti prekinuta i to zbog vojvotkinje od Sussexa.

Princ Charles, princ William, te princ George, otići će zajedno u lov, ali ne i princ Harry, koji će to morati propustiti zbog svoje voljene budući da nju lov itekako uznemiruje.

Naime, bivša glumica velika je ljubiteljica životinja, protivnica ubijanja životinja i nošenja krzna, zbog ćega je ovakva kraljevska razonoda niti najmanje ne zanima. Kako ne bi dodatno uznemirio svoju trudnu suprugu, princ Harry je odlučio ostaviti oca i brata 'na cjedilu'.

Bliski izvori kraljevske porodice tvrde kako taj potez mlađeg brata princ William vidi kao još jedan dokaz da Meghan Markle želi zavaditi braću i odvojiti ga od porodice. Iako je Harry lovio 20 godina i obožavao odlaziti u lov, sve se, navodno, zakompliciralo još prošle godine, tokom njegovog lova u Njemačkoj.

Kada je shvatio da njegova, tada tek djevojka, nije oduševljena njegovim hobijem, već je prošle godine odbio prisustvovati lovu na Boxing Day-u, a potom je i prije tri mjeseca otkazao učešće u lovu u Balmoralu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije