Kraljevska braća u sukobu: Sve je počelo kada se Harry zaljubio u Meghan

Radiosarajevo.ba
Kraljevska braća u sukobu: Sve je počelo kada se Harry zaljubio u Meghan
Foto: EPA / Prinčevi William i Harry
Već nekoliko sedmica piše se o navodnim sukobima i netrpeljivosti između princa Williama i Harryja. Britanska kraljevska porodica i dalje se drži po strani oko ovog skandala, a za to vrijeme curi sve više novih informacija o razdoru braće.

Sinovi princa Charlesa, 36-godišnji William i dvije godine mlađi Harry u ozbiljnoj u svađi, piše The Sun.

O zaoštrenim odnosima unutar Kensingtonske palače piše se već nekoliko dana, ali britanski list sada otkriva nove detalje koje su ispričali izvori bliski kraljevstvu.

Do sada se u centar sukoba uglavnom stavljalo šogorice, Kate Middleton i Meghan Markle, ali izvori objašnjavaju da je pravi sukob zapravo između kraljevske braće, te da on traje skoro dvije godine.

Prinčevi William i Harry sa Meghan Markle - undefined

Foto: Profimedia / Prinčevi William i Harry sa Meghan Markle

Njihovi odnosi zahladili su još početkom 2017. godine, kada je Harry prvi puta u London doveo svoju, tada još uvijek djevojku, Meghan. Predstavio ju je bratu Williamu i njegovoj supruzi Kate. Američka glumica tada je prvi put boravila u Kensingtonskoj palači. Nakon što je Meghan otišla natrag u Kanadu, William je rekao svoje mišljenje bratu. Izrazio je zabrinutost te objasnio da niko ne zna njezine namjere niti prošlost.

"Harry nije htio slušati nikakve uvrede na račun svoje odabranice, te je optužio Williama da mu želi uništiti vezu prije nego li je ona zapravo i počela", ispričao je neimenovani izvor za The Sun.

Isti izvor tvrdi da je princ Harry jako osjetljiv kada je u pitanju Meghan te da je svim silama pokušava zaštititi od negativnih komentara.

Potvrda da nešto zaista nije uredu između dva princa stigla je i najavom kako se Harry i Meghan uskoro sele iz palače i odlaze živjeti u Windsor, u Frogmore Cottage.

Ljudi bliski monarhiji tvrde da tenzije postoje i između šogorica, prenosi Tportal.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije