Novi detalji istrage ubistva: Alec Baldwin predao mobitel policiji

0
Radiosarajevo.ba
Novi detalji istrage ubistva: Alec Baldwin predao mobitel policiji
Foto: EPA-EFE / Alec Baldwin

Alec Baldwin je predao svoj mobilni telefon policiji koja istražuje smrtonosnu pucnjavu na filmskom setu u Novom Meksiku.

Snimateljica Halyna Hutchins ubijena je dok je Baldwin (63) uvježbavao crtanje rekvizita na setu filma Rust u oktobru prošle godine.

Ured šerifa Santa Fea potvrdio je da je glumac predao svoj uređaj vlastima u blizini svoje kuće u New Yorku, piše BBC.

Šta se dešava sa FK Sarajevo? Zrinjski 'potopio' Bordo tim sa tri gola

Šta se dešava sa FK Sarajevo? Zrinjski 'potopio' Bordo tim sa tri gola

Policija je ranije ove sedmice saopštila da glumac ne sarađuje u istrazi.

Glasnogovornik šerifa okruga Santa Fe Juan Rios rekao je u petak za Los Angeles Times da policija namjerava prikupiti podatke poput tekstualnih poruka i govorne pošte s telefona u sklopu istrage o incidentu.

„Ali ovo se ne tiče njegovog telefona i nema odgovora na njegovom telefonu“, rekao je gospodin Dajer. "Alec nije učinio ništa loše."

G. Baldwin je vježbao crtanje pištolja za rekvizite dok je snimao "Rust", vestern, kada je on ispalio, ali je insistirao da "nije povukao okidač".

U tužbi protiv gospodina Baldwina navodi se da filmski scenario nije zahtijevao od njega da puca iz pištolja kada je kobno upucao gospođu Hutchins.

Advokati koji su vodili tužbu opisali su ponašanje gospodina Baldwina i producenta filma kao "nepromišljeno" i optužili ih da ne poštuju sigurnosne protokole.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije