Braća Baldwin: Jedan ubio ženu, dvojica su reality zvijezde, četvrti stiže na Balkan

1
Radiosarajevo.ba
Braća Baldwin: Jedan ubio ženu, dvojica su reality zvijezde, četvrti stiže na Balkan
Foto: EPA-EFE / Alec Baldwin

Vjerovatno najpopularnija filmska braća Baldwin možda ne rade kao nekada, ali uvijek su na neki način aktuelni.

Ako ništa barem zbog svoje mnogobrojnosti, uvijek će biti u centru pažnje.

Rijetko ćete ih vidjeti zajedno u prostoriji, ili na jednoj slici, pošto se realno ponašaju kao rogovi u vreći.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Alec Baldwin je zbog nesretnog slučaju i ubistva iz nehata na snimanju filma bio u svim medijima, ali u regionu je ovih dana aktuelniji William Baldwin koji će se pojaviti u novoj sezoni srbijanske serije Južni vjetar.

Sve ovo je dobar razlog da se prisjetimo gdje su i šta rade trenutno sva četvorica, piše Noizz.

William Baldwin

William Baldin - undefined

Twitter: William Baldin

On će glumiti u nastavku serije zajedno u tandemu sa Michael Madsenom. Kako je naveo reditelj filma i serije Miloš Avramović, njih dvojica će glumiti agente koji štite interese američke administracije.

Miloš Biković je ranije u prepiskama i prepucavanjima sa Sergejem Trifunovićem spomenuo da se sa Baldwinom pregovara, a evo sad nam je jasno da je u pitanju bio ovaj uspješni serijal.

William je treće dijete Alexandra i Carol Baldwin i često se još predstavlja pod imenom Billy. Iako je diplomirao na koledžu i studirao političke nauke, devedesetih se otisnuo u glumu kao i ostala braća.

Snimao je relativno loše filmove poput Fair Game i Sliver, u kojima je imao strastvene scene sa ljepoticama Cindy Crefeord i Sheron Stone. I dalje ima karijeru, možda nije u prvoj ligi glumaca, a ni drugoj, ali pojavljivao se u gledanim serijama (Gossip Girl, Hot In Clevland, The Purge), a i sarađuje i dalje na zanimljivim filmovima i sa zanimljivim autorima.

Alec Baldwin

Alec Baldwin - undefined

Foto: EPA-EFE: Alec Baldwin

Alec je najstariji brat i onaj sa najboljom i najistaknutijom karijerom. Zbog svojih uloga je tehnički i povukao nogu za ostalu braću. Bio je nominovan za Oskara, a osvajao je Emi, Zlatne Globuse i Toni nagrade.

Igrao je u velikim blockbasterima ali i malim nezavisnim projektima. Posljednjih godina je bio opet u centru zbivanja, s obzirom na to da je imitirao Donalda Trumpa u serijalu Saturday Night Live.

Ipak, i dalje nešto o čemu se priča i ono što će baciti veliku sjenku na njegov život je to što je iz nehata ubio direktoricu fotografije i ranio režisera na snimanju filma, kada je ispalio metak iz pištolja rekvizita na setu u Novom Meksiku. U tragičnom incidentu stradala je Halyna Hachins dok je režiser filma Rust prevezen u bolnicu.

Daniel Baldwin

Daniel Baldwin - undefined

Foto: EPA-EFE: Daniel Baldwin

Nešto mlađi od Aleca je Daniel Baldwin. Iako je glumio većinu svog života, još od kraja osamdesetih, za neameričku publiku važi za možda i najmanje poznatog brata. Naravno, pamtit ćemo ga po seriji Homicide, ali nakon kultne serije, Daniel se ne može pohvaliti nekim većim ostvarenjima.

Kao i sve propale glumačke zvijezde koje vuku kakvo takvo ime, pojavljivao se širom svijeta u raznim realityjima, a najviše su ga ljudi upamtili u britanskom Velikom Bratu kao i Celebrity Rehab with Dr Drew kad je priznao da ima problem sa kokainom.

Stephen Baldwin

Stephen Baldwin s kćerkom Hailey - undefined

Twitter: Stephen Baldwin s kćerkom Hailey

On je najmlađi brat. Pamtimo ga iz filmova Dežurni Krivci i Rođen 4. jula kao i gomile neuspješnih projekata, među kojima je i serija Young Guns koja se emitovala na našim televizijama devedesetih.

Kao i svoj stariji brat Daniel i on se otisnuo u realityije, a najviše vremena je proveo u Celebrity Apprentice čiji je voditelj bio ni manje ni više nego Donald Trump.

Trump i Stephen su postali dobri ortaci nakon toga i najmlađi Baldwin ga je podržavao tokom njegove kampanje za predsjednika. Inače, njegova kćerka je Hailey Baldwin, koja je danas u braku sa Justinom Bieberom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije