Nove zabrane za Meghan Markle: Pomalo je zastrašujuće

Radiosarajevo.ba
Nove zabrane za Meghan Markle: Pomalo je zastrašujuće
Foto: EPA / Meghane Markle

Nakon što je izlazeći iz automobila prije jednog javnog pojavljivanja sama zalupila vrata automobila, službe sigurnosti upozorile su Meghan Markle da to ne radi, javlja The Sun.

Naime, službenici sigurnosnih službi brinu se da bi joj to moglo ugroziti život jer se u slučaju napada ne bi mogla vratiti u automobil. Naime, vrata na automobilima koje koristi kraljevska obitelj automatski se zaključavaju čim se zatvore, zbog čega bi Meghanin bijeg u slučaju opasnosti bio usporen.

Tokom dolaska u Londonsku kraljevsku umjetničku akademiju u septembru Meghan je iznenadila javnost kad je sama zatvorila vrata automobila. Dok su je pripadnici javnosti nazvali "skromnom" i "prizemnom", no čini se da službe sigurnosti nisu bile toliko oduševljene njenom potezom. Samo mjesec dana kasnije, tokom posjeta Aucklandu vojvotkinja od Sussexa odmaknula se od automobila ne zatvorivši vrata, piše Index.hr

"Iako se zatvaranje vrata čini trivijalnim, ono može napraviti veliku razliku. Ne daj bože da nešto pođe po zlu, važno je da se može u sekundi vratiti u automobil ako mora. Ako su vrata zatvorena i zaključana, to je nemoguće", rekao je izvor za britanske novine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije