Nova knjiga o Melaniji Trump: Evo šta je stvarna istina o braku s Donaldom

Radiosarajevo.ba
Nova knjiga o Melaniji Trump: Evo šta je stvarna istina o braku s Donaldom
Print Screen / Melania Trump

Kad je Donald Trump 2017. inauguriran za američkog predsjednika, prvoj dani Melaniji Trump trebalo je pet mjeseci da mu se pridruži u Washingtonu. Melania je ostala u New Yorku dok njihov tada 10-godišnji sin Barron ne završi školsku godinu, objasnila je. No ustvari je pregovarala o novom bračnom ugovoru, otkriva Mary Jordan u novoj knjizi o prvoj dami Sjedinjenih Američkih Država.

Knjiga će biti objavljena ove sedmice. Autorica Mary Jordan novinarka je uglednog Washington Posta i knjigu je napisala na osnovu razgovora sa stotinu ljudi

Mary Jordan opisuje kako je Melania puno sličnija svom mužu nego što to izgleda. Također izgleda da se vole, tako svjedoče ljudi koji su ih poznavali na početku veze, ali i oni koji su pratili njihov odnos u Bijeloj kući, od hladnog i rezerviranog do toplog i podržavajućeg.

Ugledna novinarka opisuje Melaniju Trump bitno drugačije od slike kakva je u javnosti stvorena o njoj, kao o ženi koja je nevoljko prihvatila ulogu prve dame. Ona nije stidljiva i povučena, niti nezadovoljna mužem i njegovom političkom funkcijom, nego odlučna žena koja snažno podržava supruga, i još odlučnije želi osigurati mjesto svog sina Barrona u poslovnom carstvu Trumpovih. Točno je da je tiha i suzdržana i namjerno se drži u pozadini, no nevjerojatno je utjecajna, navodi Mary Jordan.

Dok su mediji naveliko spekulirali o problemima u predsjedničkom braku, Melania je pregovarala o novom finansijskom sporazumu s Trumpom, a da su pregovori bili teški, pokazuje i to što je neuobičajeno dugo odbijala prihvatiti ulogu prve dame. O

sim toga, Melaniji je trebalo vremena da se smiri nakon što su u dugoj predsjedničkoj kampanji izbile u javnost nove Trumpove afere s puno vulgarnih i neugodnih pojedinost.

Tri izvora bliska Trumpu potvrdila su da je novi bračni ugovor ispregovaran nakon inauguracije osigurao da Barron ne bude zanemaren ili isključen iz nasljeđivanja Trumpovog biznisa. Melania je tražila da Barron u podjeli nasljedstva ima isti status kao Trumpovo starije troje djece, koji već sada imaju aktivnu ulogu u upravljanjem korporacijom Trump. Kako Barron ima dvojno državljanstvo, slovensko i američko, Melania je navodno htjela osigurati da Barron u budućnosti, kad odraste, može raditi u europskom ogranku velike Trumpove kompanije. Tri izvora su potvrdila da je sredinom 2018. konačno uspjela izboriti bračni ugovor po svojoj volji.

Glasnogovornica Melanie Trump demantirala je navode iz knjige, navodeći da se radi o krivim informacijama, i da knjiga ne spada u publicistiku, nego fikciju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije