Nicole Kidman i Tom Cruise, par o kojem se i dalje priča: Glumica progovorila o braku

1
Radiosarajevo.ba
Nicole Kidman i Tom Cruise, par o kojem se i dalje priča: Glumica progovorila o braku
Print Screen / Nicole Kidman i Tom Cruise

Holivudski glumac Tom Cruise kroz godine ljubio je brojne svoje kolegice, a prekidi s njima uvijek su bili turbulentni i često tajanstveni.

Glumci Nicole Kidman i Tom Cruise u braku su bili od kraja 1990. do 2001. godine, a mnogi su ih smatrali holivudskim 'it' parom. Iako već 21 godinu nisu zajedno te su u ljubavnom životu i više nego krenuli dalje, o njihovoj se vezi i dan danas govori i piše.

Tako je i nedavno u intervjuu za britanski The Guardian, Nicole Kidman govorila o filmovima, karijeri i porodici, a u jednom ju je trenutku novinarka upitala ima li njezina uloga Lucille Ball u filmu Being the Ricardos ikakve veze s brakom s Tomom Cruisom. Ljutito je odgovorila: 'Apsolutno ne! To je bilo tako davno da uopće nema smisla", piše Story.hr.

Najveći sarajevski poeta: Deset razloga zbog kojih ćemo zauvijek pamtiti Abdulaha Sidrana

Najveći sarajevski poeta: Deset razloga zbog kojih ćemo zauvijek pamtiti Abdulaha Sidrana

"Molila bih da se me se konstantno ne stavlja u tu kategoriju. Mislim da su takva pitanja pomalo seksistička zato što nisam sigurna da bi to iko pitao muškarca. U jednom trenutku bilo mi je dosta i pomislila sam - 'Dajte mi moj život'. U svom punom pravu", odbrusila je Nicole.

Takvo je pitanje dobila jer je svoju filmsku ulogu opisala ovim riječima: "Sve je o kreativnoj i romantičnoj vezi koja ne funkcionira. To mi se jako sviđa. Sviđa mi se što nije sretan kraj. Ne možeš natjerati ljude da se ponašaju kako ti želiš, a ponekad ćeš se zaljubiti u nekoga s kim nećeš provesti cijeli život', rekla je Nicole pa dodala. 'Ovaj film govori o tome da možemo imati posebne veze koje se razvijaju, rastu i ostave tragove zauvijek. Mislim da je to doista predivno", zaključila je slavna Oscarovka.

Iako su svi mislili da će Tom i Nicole zajedno provesti mnogo više nego što zaista jesu, ljubav je završila nesretno. Nakon što su se upoznali na snimanju filma 'The Days of Thunder 1989. godine, vjenčali su se godinu nakon na Badnjak na privatnoj ceremoniji.

"Bila sam tako mlada. Ima nešto u tome da kad se s partnerom zatvorite u svoj 'balon', osjećate se skoro pa začarano", rekla je Nicole za Vanity Fair. Zajedno su posvojili kćer Isabellu Jane i sina Connora, ali onda je svijet šokirala informacija o razvodu koja se pojavila 2001. godine. Slavni glumac zatražio je rastavu od Nicole što je i njoj bilo iznenađenje, a čini se je ona bila ta koja je ostala slomljenog srca.

Naime, molila je Toma da ne raskrsti s njihovim brakom, a navodno je u tom trenutku bila i trudna s njihovim djetetom koje je na kraju spontano pobacila zbog situacije u kojoj je se našla. Iako im je brak završio početkom decembra, do kraja su tog mjeseca i dalje bili intimni nakon čega je ostala trudna. Cruise je u februaru predao papire za razvod, bez upozorenja, bez želje da porade na svojim problemima.

U roku od 24 sata, Tomov advokat izjavio je da je riječ o rastavi u prijateljskim odnosima te je krivicu prebacio na stres zbog posla. Iako je Kidman molila Cruisea da ne ode, već da zajedno posjete bračnog savjetnika, Tom je zaključio da je njegova odluka konačna.

Tom je nakon rastave odmah počeo izlaziti s glumicom Penelope Cruz te je s njom u vezi bio četiri godine. Ubrzo je počeo vezu i s Katie Holmes s kojom se naposljetku vjenčao. Nakon šest godina braka, rastali su se 2012. godine zbog scijentologije kojoj Katie ni njihova kći Suri ne pripadaju. Tom tako Suri nije vidio godinama niti sudjeluje u njenom odgoju, a dugo se šuška kako je Katie morala pobjeći od njega usred noći uz pomoć obitelji.

Nicole se nakon razvoda posvetila karijeri te je godinu nakon dobila nominaciju za Oscara za najbolju glumicu u filmu Mouline Rouge, a 2006. se udala za Keitha Urbana s kojim je i dan danas. Zajedno su dobili dvije kćerkice - Sunday Rose i Faith Margaret.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije