Nicole Kidman uživa u Hong Kongu, za nju jedno ne važi: Oglasila se i Vlada Kine

0
AA
Nicole Kidman uživa u Hong Kongu, za nju jedno ne važi: Oglasila se i Vlada Kine
Foto: Vogue / Nicole Kidman

Nakon izvještaja da holivudska glumica Nicole Kidman nije boravila u karantinu po dolasku u Hong Kong radi snimanja TV serije, oglasila se Vlada ovog posebnog administrativnog regiona Kine.

Vlada Hong Konga saopštila je u četvrtak da je pojedincima odobrila izuzeće od karantina za obavljanje "određenog profesionalnog posla".

"Slučaj o kojem se raspravlja je dobio dozvolu za putovanje u Hong Kong s izuzetkom karantina u svrhu obavljanja određenog profesionalnog posla, uzimajući u obzir da je to pogodno za održavanje neophodnog rada i razvoj ekonomije Hong Konga", navodi se u saopštenju Vlade u kojem nije imenovana Kidman.

Crkva u BiH bori se s iseljavanjem: Katolička zajednica upola manja

Crkva u BiH bori se s iseljavanjem: Katolička zajednica upola manja

Rečeno je da se ljudi kojima su odobrena takva izuzeća moraju pridržavati mjera prevencije bolesti kako bi smanjili rizik od prenosa i kontakt s javnošću.

Kidman, koja je navodno doletjela u Hong Kong iz australskog Sydneyja u kojem su na snazi stroge epidemiološke mjere, primijećena je u gradu ove sedmice gdje snima seriju pod nazivom "Expats".

Njeno izuzeće od karantina dolazi nakon što je Hong Kong pooštrio ograničenja ulaska, zahtijevajući od onih koji stižu iz visokorizičnih zemalja, poput SAD-a, da provedu 21 dan u karantinu, a potpuno vakcinisani putnici iz zemalja sa srednjim rizikom, da provedu 14 dana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije