Nicki Minaj svojim bizarnim objavama o vakcinama izazvala lavinu reakcija

6
Radiosarajevo.ba
Nicki Minaj svojim bizarnim objavama o vakcinama izazvala lavinu reakcija
Foto: EPA-EFE / Nicki Minaj (10. mjesto)

Reperica Nicki Minaj je imala seriju Tweetova kojim je svojim brojnim pratiteljima davala preporuke vezane uz COVID vakcine, bazirane na vrlo dubioznim pričama.

Izazvala je veliku lavinu reakcija, a brifing o koronavirusu u Velikoj Britaniji doživio je neočekivani preokret kada su glavni doktor i premijer uvučeni u razgovor o Nicki Minaj, oklijevanju u vakcinisanju i navodno otečenim testisima prijatelja njenog rođaka.

Premijer Boris Johnson i njegov glavni doktor Chris Viti uvučeni su u raspravu o globalnoj rep superzvijezdi, nakon što je svojim 22,6 miliona pratilaca na Twitteru otkrila da još nije vakcinisana.

Fantastična utakmica i sedam golova u Mostaru: Zrinjski i Sarajevo priredili spektakl

Fantastična utakmica i sedam golova u Mostaru: Zrinjski i Sarajevo priredili spektakl

Biti vakcinisan je bio uslov za prisustvovanje ovosedmičnom glamuroznom njujorškom modnom događaju Met Gala 2021., rekla je, dodajući da radi sopstvena istraživanja o vakcinama.

Niki je postavila bizaran audio snimak sa lažnim britanskim akcentom koji ismijava premijera Johnsona nakon što je on na konferenciji za novinare kritikovao njen post. No, tu nije kraj, nastavila je sa objavama na svom Twitter profilu. 

Bijela kuća je ponudila američkoj reperki i glumici da se poveže sa jednim od doktora iz administracije predsednika Joe Bidena, sa kojim bi razgovarala o njenim pitanjima o anticovid vakcinama, pošto je njen tvit o tome kako vakcine izazivaju impotenciju postao viralan.

Bijela kuća je navela da su slični pozivi upućeni ostalima koji su zabrinuti oko vakcine, kako bi se suzbila kampanja o dezinformacijama koje se tiču sigurnosti i efikasnosti vakcina.

Šta sve piše pogledajte OVDJE

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije