... / Nekada najljepša žena, a sada joj uništeno lice: "Ostala sam zauvijek unakažena"

23. 09. 2021. u 20:06:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Bivši top model Linda Evangelista, oglasila se na društvenim mrežama nakon više od pet godina tišine.

O Lindi se pisalo da je postala neprepoznatljiva, te da se drastično promijenila, a sada je u dužoj objavi na Instagramu objasnila šta joj se zapravo dogodilo.

"Danas sam se odlučila na veliki korak želeći da ispravim sve krivo i otkrijem šta sam sve prošla i držala samo za sebe više od pet godina. Svim mojim obožavateljima koji su se pitali zašto nisam radila, dok su karijere mojih koleginica, s kojima sam započela modnu priču, bile i više nego uspješne – razlog se krije u tome što me tretman CoolSculpting brutalno uništio i napravio sve suprotno od onog što mi je obećano", započela je Linda.

Kako ističe Linda, umjesto da je smanjio njene masne naslage, on ih je povećao i ostavio je trajno deformisanom, čak i nakon što se podvrgla bolnim, ali neuspješnim operacijama.

"Ostala sam, baš kao što su mediji pisali, neprepoznatljiva. Dogodila mi se paradoksalna hiperplazija masnog tkiva, a o toj mogućoj posljedici i riziku nisam bila upozorena prije tretmana. Zbog toga ne samo da sam ostala bez sredstava za život, nego sam zbog njega pala u duboku depresiju, tugu i prema sebi osjećala najveći prezir", dodala je.

"U tom sam procesu postala samotnjak, a ovom tužbom želim da krenem dalje, skinem sa sebe taj sram i ispričam javno svoju priču. Umorna sam od ovakvog života. Voljela bih da ponovo mogu da izađem iz kuće uzdignute glave, uprkos tome što više ne ličim na sebe", zaključila je.

Linda Evangelista - undefined

Foto: Profimedia: Linda Evangelista

Inače, Linda je devedesetih godina bila jedna od najuspješnijih i najuticajnijih manekenki. Jednom prilikom je izjavila da ne ustaje iz kreveta za ponudu manju od 10.000 dolara. U vrijeme najveće slave proglašavali su je najljepšom ženom svijeta.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA