Savršenstvo / Naučnici potvrdili: Ona je proglašena najljepšom ženom na svijetu

29. 07. 2021. u 10:29:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Iako se kaže da je ljepota u očima posmatrača, naučnici vjeruju da postoji jedna osoba koja se ističe iznad svih ostalih, a to je od nedavno Bella Hadid koja je prozvana najljepšom ženom na svijetu.

Ova 24-godišnjakinja je 94,35 posto približna mjerilima Golden Ratio of Beauty, nazivu za mjerenje fizičke savršenosti koja datira još iz antičke Grčke.

Beline oči, obrve, nos, usne, brada, čeljust i oblik lica su izmjereni i najbliže su Grčkoj ideologiji savršenstva.

Bella Hadid - undefined

Foto: EPA-EFE: Bella Hadid

Pjevačica Beyoncé (39) bila je druga, sa 92,44 posto podudarnosti sa tim standardima, dok je glumica Amber Heard (33) bila treća sa 91,85 posto, a pop zvijezda Ariana Grande (26) četvrta sa 91,81 posto.

Beyonce - undefined

Foto: Instagram: Beyonce

Manekenka Kate Moss, je najbolje ocijenjena Britanka te se našla na šestom mjestu sa 91,05 posto, stavljajući je daleko ispred svoje suparnice i drugog najuspješnijeg supermodela u Velikoj Britaniji, 28 -godišnje Care Delevingne, koja je bila 10. mjesto sa 89,99 posto.

Kate Moss - undefined

Foto: EPA-EFE: Kate Moss

Popis je sastavio još 2019. godine kompjuterskim tehnikama mapiranja kozmetički hirurg za lice s Harley Street -a, dr Julian De Silva, koji tu tehnologiju koristi u svom radu.

Doktor De Silva, koji vodi Centar za naprednu estetsku i plastičnu hirurgiju lica sa sjedištem u Londonu, rekao je: "Bella Hadid je bila jasna pobjednica kada su svi dijelovi njenog lica izmjereni prema fizičkom savršenstvu.

"Imala je najveću ukupnu ocjenu brade koja je, s ocjenom od 99,7 posto, udaljena samo 0,3 posto od savršenog oblika

"Beyonce je bila veoma blizu nje, postigavši najviše ocjene za oblik lica (99,6 posto) i postigavši vrlo visoke ocjene za oči, područje obrva i usne", izjavio je De Silva, prenosi ladbible.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (4)