Ne, nije gluma: Pogledajte od čega Brad Pitt zarađuje najviše novca

2
Radiosarajevo.ba
Ne, nije gluma: Pogledajte od čega Brad Pitt zarađuje najviše novca
Foto: Društvene mreže / Brad Pitt

Brad Pitt se može pohvaliti impresivnim imovinskim portfeljem zbog kojeg je prošle godine ostvario sedmeroznamenkastu dobit od 31 milion dolara, a upravo su njegove nekretnine bile čest predmet rasprave tokom njegovog razvoda od Angeline Jolie

Njegova kolekcija nekretnina obuhvata cijeli Los Angeles, uključujući Beverly Hills, New Orleans pa čak i Europu, donoseći mu značajan profit.

Neki od ključnih trenutaka njegovog uspjeha uključuju prodaju obiteljskog imanja prošle godine, koje je prvotno kupljeno prije više od 30 godina za 1,7 milion dolara, a prodajom je ostvarilo impresivnih 31,3 miliona dolara. Na imanju su bili skate park, tajna špilja i tri bazena, a tamo su Brad i Angelina živjeli sa svojom obitelji prije razvoda.

KCUS obavještava javnost: "Suočeni smo s problemom nedostatka određenih lijekova"

KCUS obavještava javnost: "Suočeni smo s problemom nedostatka određenih lijekova"

Pitt je također ostvario značajan profit od drugih nekretninskih ulaganja, uključujući tri stana u Los Angelesu te historijsku investiciju u kuću američkog pisca D.L. James u Carmelu, Kaliforniji, koju je kupio za 40 miliona dolara bez hipoteke. Njegov prethodni dom s bivšom suprugom Jennifer Aniston bio je procijenjen na 45 miliona dolara.

Jedno od nekretninskih ulaganja koje je izazvalo pažnju tokom brakorazvodne parnice s Angelinom je vinarija i vinograd Miraval u Francuskoj. Kupljeno 2008. za 60 miliona dolara, imanje obuhvata 35 soba i poznato je po svom vinu, posebno po roséu. Ovo je također mjesto gdje su Brad i Angelina izmijenili zavjete 2016. godine.

Unatoč uspješnim investicijama, rasprave oko podjele imovine tokom razvoda bile su intenzivne, uključujući i dogovor oko francuske vinarije koji je navodno propao zbog nesuglasica o Ugovoru o povjerljivosti. Angelina je inzistirala na ovom ugovoru, koji bi spriječio Bradovu bivšu partnericu da javno govori o kontroverznoj situaciji koja se odvila pred njihovom djecom, no dogovor nije postignut, piše tportal.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije