Nakon uvrede na Twitteru: Peter Fonda se izvinio porodici Trump

Radiosarajevo.ba
Nakon uvrede na Twitteru: Peter Fonda se izvinio porodici Trump
Foto:Rawstory / Fonda uputio javno izvinjenje Melaniji i Donaldu Trumpu
Američki glumac Peter Fonda zažalio je zbog svoje objave na Twitteru ,a u kojoj je, ljutit zbog trenutnog staa SAD prema Meksiku, naveo da bi 12-godišnjeg Barrona Trumpa, sina Melanije i Donalda Trumpa, trebalo "otrgnuti iz majčinih ruku i staviti u kavez s pedofilima". 
 
Svoju objavu ubrzo je izbrisao, te se izvinio putem saopćenja u kojem je pojasnio kako je bio uznemiren zbog odvajanja djece od roditelja na granici SAD i Meksika.
 
"Twittovao sam nešto veoma neprimjereno i vulgarno o predsjedniku i njegovoj porodici u odgovoru na razarajuće slike koje sam vidio na televiziji. Kao i mnogi Amerikanci, veoma sam ganut i uzrujan zbog situacije s djecom koja se odvajaju od svojih porodica na granici, ali sam otišao predaleko. To je bilo pogrešno i nisam to trebao uraditi. Odmah sam zažalio i iskreno se izvinjavam porodici za ono što sam rekao i za bilo kakvu patnju koju su moje riječi mogle izazvati" naveo je Fonda u saopćenju, koje su objavili njegov menadžer i publicist.
 
Najmanje 2.000 djece migranata otrgnuto je od svojih porodica otkad su, početkom aprila, Amerikanci počeli da primjenjuju novi, kontroverzan način borbe protiv ilegalne imigracije.

To je pokrenulo kritike na račun administracije predsjednika Donalda Trumpa i njegove politike "nulte tolerancije" prema svima koji ilegalno uđu u SAD.

Trump je jučer, međutim, potpisao izvršnu uredbu kojom se imigrantskim porodicama koje ilegalno pređu južnu granicu SAD omogućava da ostanu zajedno dok čekaju na ishod imigracionog postupka.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije