Nakon 'šamara' u New Yorku Trumpova mezimica Ivanka preselila u "bunker milijardera"

1
Radiosarajevo.ba
Nakon 'šamara' u New Yorku Trumpova mezimica Ivanka preselila u "bunker milijardera"
Foto: Instagram / Kim Kardashian i Ivanka Trump

Kao osoba koja snažno voli i poštuje svog oca, odlučila sam se potpuno posvetiti svojoj obitelji i djeci u ovoj fazi svog života. Stoga smatram da je vrijeme da završim svoju političku karijeru, izjavila je Ivanka Trump 2022. godine.

Time je jasno dala naslutiti da je visoka cijena koju je platila obnašajući dužnost u očevoj administraciji, posebice u njujorškom društvenom krugu kojem je nekada s ponosom pripadala. Ivanka želi izbjeći sve ovo. Želi voditi normalan život - rekao je dobro obaviješten izvor blizak bračnom paru Kushner za The New York Post.

Međutim, Njujorčani su im jasno stavili do znanja da nisu dobrodošli, zbog čega se obitelj Kushner s troje maloljetne djece odlučila preseliti u Miami, poznatiju kao "bunker milijardera", gdje mirno žive u luksuznoj vili vrijednoj oko 30 miliona dolara.

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Prije nego što se pridružila očevom izbornom timu 2015. godine, Ivanka je bila poduzetnica, model i modna dizajnerica čiji su brendovi bili prisutni u trgovinama širom Amerike. 

Liberalna elita je od bračnog para Kushner očekivala da će unijeti "zdrav razum" u "suludu administraciju". No, kad su shvatili da Ivanka ne može utjecati na očevu vlast, počeli su je kriviti kao ključnu osobu za okrutnost njegove administracije.

Ivanka Trump neće biti dio Donaldove predsjedničke kampanje 2024. godine

Ivanka Trump neće biti dio Donaldove predsjedničke kampanje 2024. godine

Na društvenim mrežama proširila se kampanja "Dear Ivanka", kojoj su se pridružile i mnoge zvijezde iz njenog (sada bivšeg) kruga prijatelja.

Od očeve administracije, Ivanka gotovo da nije dobila pozivnicu za događaje poput Met Gale, Vanity Fair zabave ili Tribeca Film Festivala. 

Ivanka se sada trudi distancirati od oca, koji je suočen s ozbiljnim pravnim problemima. Izrezala ga je iz obiteljskih fotografija koje dijeli na društvenim mrežama, a na pitanja novinara o pridruživanju očevoj kampanji odgovara čvrstim "ne".

Ivanka Trump / Arhiv
EPA-EFE: Ivanka Trump / Arhiv

Međutim, njujorška tužiteljica Letitia James pozvala ju je na svjedočenje u istrazi protiv Trumpa zbog sumnje u lažiranje poslovnog uspjeha. To je stavilo Ivanu u neugodnu poziciju, gdje će pred svijetom morati govoriti o svojoj ulozi u očevom poslovnom carstvu. Činjenica da je godinama bila ključni član odbora otežava joj tvrdnje da nije imala uvid u informacije.

U nadi da će izbjeći neugodnu situaciju, Ivanka je zatražila izuzeće iz slučaja, tvrdeći da ima troje maloljetne djece kojima ne može organizirati skrb dok putuje u New York na svjedočenje. Međutim, sud je to odbio, jer su je fotografije s različitih događanja, uključujući rođendansku zabavu Kim Kardashian, prikazale kako putuje i uživa u društvenim događajima.

Donald i Ivanka Trump
EPA: Donald i Ivanka Trump

Ove sedmice, bračni par Kushner ponovno je bio u središtu pažnje nakon što su navodno privatno posjetili Izrael kako bi pružili podršku lokalnom stanovništvu tokom dugotrajnog rata.

Posjetili su kibuc Kfar Aza, gdje su dočekani od strane predsjednika Knesseta, Amir Ohana. Unatoč nagađanjima o političkim ambicijama, službena izjava para tvrdi da su posjet Izraelu obavili isključivo privatno i da nemaju namjeru uključiti se u politiku, piše Jutarnji list.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije