Voditelj Matt Lauer dobio otkaz zbog seksualnog uznemiravanja

Radiosarajevo.ba
Voditelj Matt Lauer dobio otkaz zbog seksualnog uznemiravanja
Američka televizijska mreža NBC otpustila je jednog od svojih glavnih voditelja jutarnjih vijesti, Matta Lauera, nakon optužbe za seksualno uznemiravanje.

Odluku je saopćila na samom početku jutarnjih vijesti Today, u kojima je Lauer bio glavni voditelj, druga voditeljka Savannah Guthrie koja je citirala saopćenje predsjednika NBC Vijesti Andrewa Lacka.

U saopćenju se dodaje i da uprkos tome što je u pitanju prva žalba protiv 59-godišnjeg Lauera, domaćina jutarnjih vijesti više od 20 godina, kompanija ima razlog da vjeruje da ovo nije bio izolovan incident, prenosi Glas Amerike.

Direktor NBC-a Lack je inače bivši izvršni direktor upravnog odbora za emitiranje, koji direktno nadgleda rad Glasa Amerike. Lauer je bio dvije decenije domaćin jutarnjih vijesti.

Matt Lauer je posljednja u nizu uglednih ličnost iz SAD koja se susreće sa optužbama za seksualno uznemiravanje. Prošle nedelje mreža CBS otpustila je također jutarnjeg voditelja Charlieja Rosea, zbog istih optužbi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije