Najteža bitka slavne pjevačice: ‘Zbog covida nisam išla doktoru, sad je prekasno‘

0
Radiosarajevo.ba
Najteža bitka slavne pjevačice: ‘Zbog covida nisam išla doktoru, sad je prekasno‘
Foto: EPA-EFE / Sarah Harding

Sarah Harding, 39-godišnja članica englesko-irskog benda Girls Aloud, u novim memoarima "Hear Me Out" iznijela je potresne detalje o borbi protiv raka dojke, koji joj je dijagnosticiran na ljeto prošle godine.

"U decembra mi je ljekar rekao da će mi predstojeći Božić vjerojatno biti posljednji... Ne želim znati tačnu prognozu, ne znam zašto bi to itko želio", napisala je muzičarka u jednom odlomku knjige, koji je u svom subotnjem broju objavio The Times.

Nakon što je napipala kvržicu u dojci, Sarah je bila podvrgnuta kemoterapiji i mastektomiji.

Dvije sedmice bila je i u induciranoj komi - naime, ljekari su joj u prsa uveli kateter koji omogućuje davanje lijekova za kemoterapiju izravno u krvotok, no iako joj je postupak donekle olakšao bolne simptome, zbog istoga je dobila i po život opasne otekline u grudima i na vratu.

"U jednom trenutku drastično mi je pao krvni pritisak i hitno sam prebačena na intenzivnu njegu. Odmah mi je uklonjen kateter, ali počeli su mi otkazivati pluća i bubrezi pa su me liječnici odlučili staviti u induciranu komu. Nisu vjerovali da ću se izvući, mojoj majci samo su rekli da se pripremi za najgore", otkrila je Harding u memoarima, a prenosi People.

Da stvar bude još gora, naknadne pretrage otkrile su kako su se tumori, nažalost, nastavili širiti njezinim tijelom - zahvatili su i mozak. Iako je radioterapija moguća, Sarah je svojim liječnicima rekla da će se radije držati plana kemoterapije kako bi sačuvala barem svoju lijepu, plavu kosu.

"Ako mi je ostalo još samo šest mjeseci života, onda imam tih šest mjeseci, gubitak kose to vjerojatno neće promijeniti", kaže Harding i dodaje kako se posvetila pisanju knjige u nadi da će njezina priča potaknuti veći broj žena da potraže liječnički savjet čim pronađu nešto u dojkama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije