Najljepša žena Meksika krila veliku tajnu

Radiosarajevo.ba
Najljepša žena Meksika krila veliku tajnu
Foto: Instagram / Kristal Silva

Kristal Silva koja je 2016. godine izabrana za najljepšu ženu Meksika, prvi put je progovorila o teškoćama s kojima se borila, kako bi skrenula pažnju devojkama koje more ista osjećanja.

Naime, ova dvadesetsedmogodišnja djevojka je jednoj meksičkoj televiziji ispričala kako je sugestivno činila da joj bude muka nakon svakog obroka, samo da bi manje jela i bila što mršavija. Poslije svakog jela doslovno bi tjerala samu sebe da povrati sve što je do tada unijela u svoj organizam. To je bila njena dijeta.

"Posmatrala sam sebe svakog dana u ogledalu i nikada nisam bila zadovoljna", počela je ona, pa objasnila da je još sa 12 počela da se bavi svojom linijom, jureći savršenstvo koje je samoj sebi postavila.

Međutim, umjesto da samo gubi kilograme, kako je mislila da će ova dijeta “ići”, ona je završila u bolnici zbog unutrašnjeg krvarenja.

"Nisam držala zdravu dijetu niti sam vježbala. Bila sam premlada da bih znala kako na zdrav način mogu da imam tijelo kakvo želim", bila je iskrena ona.

Trebalo joj je mnogo vremena da pobijedi bulimiju, a godinama razvila je brojne zdrave navike koje su joj pomogle da ostane na pravom putu. Zahvaljujući njima ona je i danas zdrava.

Još uvijek se bavi modelnigom, vježba, zdravo se hrani i nada se da će njena iskrena ispovijest pomoći onima koji imaju poremećaj u ishrani da se odmah jave ljekaru i krenu put izlječenja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije