Maxim: Ovo je najatraktivnija žena svijeta ove godine

Radiosarajevo.ba
Maxim: Ovo je najatraktivnija žena svijeta ove godine
Foto: Instagram / Olivia Culpo

Olivia Culpo je prema izboru magazina Maxim najseksi žena svijeta 2019. godine, prenosi Index.hr.

Na vrhu Maximove liste Hot 100 za 2019. godinu našla se lijepa manekenka koja se sve više okušava i u glumi.

“Uvijek sam na Maxim Hot 100 gledala s divljenjem”, napisala je uz naslovnicu popularnog magazina za juli/avgust te zahvalila svima koji su je inspirirali.

“Bilo je toliko puno pametnih i uspješnih žena koje su inspirirale mene i moju karijeru na nebrojeno načina, što mi ovu naslovnicu čini još značajnijom. Još uvijek mi se čini nestvarno”, dodala je uz fotografiju koju je podijelila sa svojih 4,1 miliona pratitelja.

Ali, njezini roditelji nisu oduvijek podržavali njeno bavljenje manekenstvom, a kad je osvojila svoju prvu titulu - Miss Rhode Island - njezin otac nije želio ni doći.

“Cijelo vrijeme slušao je utakmicu bejzbola”, priznala je.

Ubrzo je osvojila i titulu Miss Amerike, a zatim i Miss Universe. U međuvremenu je odustala od fakulteta te se preselila u New York. Zanosna brineta 2012. okitila se titulom Miss Universe, a nakon razvoda od NLF zvijezde Detroit Lionsa Dannyja Amendola, ponovno je slobodna žena.

Culpo je krasila i naslovnice Sport's Illustrateda, a osim manekenstvom i glumom, bavi se i poduzetništvom - suvlasnica je restorana Back 40 na Rhode Islandu, piše NY Post. Uz to, dizajnirala je žensku kolekciju u suradnji s poznatim brendom Express.

Maxim 100 pokrenut je 2000. godine, a dosadašnje nositeljice laskave titule bile su Taylor Swift, Jessica Alba, Katy Perry, Hailey Baldwin, Miley Cyrus, Lindsay Lohan, Jennifer Garner i Kate Upton.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije